Antara A dan B - Sunah Suka Sakura dot com

Post Top Ad

Tuesday, July 23, 2013

Antara A dan B

Hari ni dah 23 Julai 2013.

Berapa hari je lagi. Alahai, masa-masa suntuk macam ni lah tiba-tiba tak reti nak guna Excel, terlupa macam mana nak plot graph. Padahal baru tinggal berapa bulan. Erk! Lastly, option dia kita crop & paste je lah graph yang dikecik-besarkan supaya nampak lebih cantik dalam thesis yang dibetulkan nanti. Mohon diterima. =.="

Actually beberapa hari ni, hati dah rasa tak best.

Saya jenis yang terus rasa tak best kalau sorang ni dah share rasa tak best dia pada orang lain yang saya kenal. Err, faham tak ayat ni? Contohnya, kita kenal A dan B. A ni dia jenis suka nak menang, then suka rasa dia lebih betul dari orang lain. So, dia akan berusaha patah-patahkan kata si B. Bahkan ada masanya, kalau A tanya soklan kat B, B cuba jawab elok-elok, nak terangkan baik-baik, tapi A jenis tak suka orang panjang-panjangkan cerita. A akan potong kata-kata B, nak guna kata-kata dia juga yang lebih ringkas dan padat. Kadang-kadang A ni gegurau dengan B, tapi B rasa gurauan dia tu terlampau ekstrem. A mungkin rasa dia dah tegur elok-elok kalau B ada buat silap, tapi sebenarnya B tak boleh terima cara A tu. Sampai B ni terasa hati lah kan.

Lalu B pun luahkan rasa hati dia kat saya.

Aiyakkkk~

Lepas A luahkan, haruslah saya rasa tak best kalau terjumpa si B kan? Asyik terfikir-fikir aje ape yang B cakap sebelum-sebelum ni. Hurm.

Susahnya kalau jadi orang kat tengah-tengah.

Berusaha untuk jadi neutral.

Salam 14 Ramadhan.

6 comments:

  1. emm..susahkan..
    jd orang tengah mmg susah. silap sikit jadi punca pbalahan pula. tak bole nak nampak sgt pro kat pihak mana2..

    ReplyDelete
  2. Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. salam

    jadi org tengah ni mcm tu la.. kita pula yg jadi serba salah.. hurm..

    sunah nak mohon kebenaran iklan kat sini.. boleh? :)

    Adakah SIMPANAN anda mencukupi?

    Pendidikan ANAK anda
    Simpanan untuk PERSARAAN
    Simpanan untuk KES KECEMASAN
    Modal untuk PERNIAGAAN
    Mengerjakan HAJI & UMRAH
    Pembiayaan PERUMAHAN/KENDERAAN

    http://deenazmee.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. pnh jd org tengah, nasib bole 'berlakon' seolah2 tak tau apa2. hmm, kadang2 kena bersikap bgtu demi menjaga hati kedua2 pihak dan juga utk jaga maruah org :)

    ReplyDelete
  5. memang susah kan kalau jadi begitu..di sana kena jaga di sini kena jada...akak pun kekadang alami jugak begini...

    ReplyDelete
  6. boleh jugak la rasa nak jadi si C...ahahaha...

    ReplyDelete

Dah abis baca tadi? Terima kasih sebab tinggalkan komen~ ;)

Post Bottom Ad