BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, August 1, 2013

1 Ogos dan Zammiluni

Hari ini 1 Ogos.

Semalam 31 Julai. Tanggal hari kelahiran saya yang ke 26 tahun. Subhanallah. Dah 26 tahun dah. Angka lebih 25 tahun, rasa macam dah tua sangat. Huhuhu. Apapun, alhamdulillah. Beruntung sangat-sangat sebab diberikan nikmat usia hingga ke hari ini. Tetap bersyukur kepada Allah yang memberikan segala kurniaan Dia kepada sekalian hamba. Moga-moga umur yang bersisa dimanfaatkan sebaiknya.

Pagi-pagi tadi, ternampak seorang sahabiah post video link kat Facebook. Dengan sedikit kata-kata dari dia sahaja, hati saya tersentuh.


Mungkin ramai yang kata single lebih baik. Tak berkahwin pun tak apa. Jauh dari masalah dan penyakit jiwa. Walau sudah sedia tahu, atau mungkin tidak tahu, pernikahan itu ibadah, membina masjid itu sunnah. Sedangkan Rasulullah s.a.w pun perlukan Khadijah r.a. Apatah lagi kita ini manusia biasa-biasa sahaja. Kerna pada pernikahan itu ada hikmah. Kan?

Dan video Youtube "Zammiluni" sepanang 2 minit 50 saat tersebut boleh ditonton di bawah.


Iya lah, saya sudah 26 tahun.

Dan salah satu impian saya adalah menjadi isteri penyejuk hati suami.

Siapa tidak mahu?


P/S: Ok, sekarang perlu ke fakulti setelkan thesis hard cover binding pula. Moga sempat buat sebelum balik kampung.


5 comments:

Mas Zull said...

assalamualaikum sunah...selamat hari lahir yer...;)

aamalinaazman said...

heeeee

simple & penuh isi..


aihh..

saya pon nak jugak..hihi..

selamat hari lahir kak sunah!
semoga dpt selesaikan apa yg patot dan moga trcapai impian akak tu..hihihi..

aminn :)

Nurzakiah Hanum said...

selesaikan keja sebelum balik kg

Aizuddin Azmi said...

as-salam

sunah.. good luck 4 ur thesis.. happy birthday ye.. hehe.. :)

rinduan citarasa said...

Ameeen. Mudahann penyejuk suamimu..
Untung siapa y dapat sunah

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.