BLOG ENCIK SUAMI

Monday, August 19, 2013

Misi Mencari Pekerjaan

Bila dah selesai semua benda ni, rasa kosong sangat pulak.

Masih lagi masuk lab kalau rajin. Tapi dah tak ada apa sangat nak buat. Atas sebab perlukan internet je baru rajin ke fakulti. Kalau tak, duduk rumah aje lah. Menunggu surat dari senat universiti.

Sambil-sambil tu, sekarang dah mula mencari pekerjaan area Selangor & KL. Pening jugak ye nak cari kerja ni. Sebelum ni bukan tak pernah cari, lepas degree dulu pernah juga daftar Jobstreet bagai tu. Tapi masa tu, macam tak bersungguh dan tak serius sangat. Kali ni lah baru betul-betul nak cari kerja. Jumpa juga kerja-kerja yang macam ok, tapi kadang-kadang requirements macam tak berapa nak cukup. Bila rasa tak cukup, terus rasa yak yakin nak mohon. Huhu.

Padahal, sepatutnya try aje la kan apply kat mana pun. Kalau terlalu memilih kerja pun, susah jugak. Tapi lagi satu yang membingungkan kepala ni, kalau nak cari area Selangor & KL, kena cari rumah area sana jugak lah. Hoho!

Kalau ada yang tengah cari pekerja berwibawa dan penyewa rumah berhemah area KL & Selangor, boleh lah contact saya ya! :p


7 comments:

Nurzakiah Hanum said...

good luck

Ayu azmir said...

Selamat mencari pekerjaan... and selamat bekerja... nanti da kje leh lanje.... heheheh...

aDisH.sHidA said...

lepas nie dok kl la ye dia..

selamat mencari kerja ye sunah..

diana said...

memang susah la nak cari kerja,.kalau ingt2 zaman bujang akak dulu masa cari kerja tetiba badan rasa letih je..hahah

diana said...

memang susah la nak cari kerja,.kalau ingt2 zaman bujang akak dulu masa cari kerja tetiba badan rasa letih je..hahah

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

skrg ni, kalau apply thru jobstreet, kalau baru nak start... tanpa ada pengalaman, just apply je..kadang2 ada je yg state demand, tapi diorg akan tengok jgk resume kita :) semoga dipermudahkan. Naz sendiri dpt keje skrg dr web pencarian keje, bukan jobstreet la..jobsabah :D

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

skrg ni, kalau apply thru jobstreet, kalau baru nak start... tanpa ada pengalaman, just apply je..kadang2 ada je yg state demand, tapi diorg akan tengok jgk resume kita :) semoga dipermudahkan. Naz sendiri dpt keje skrg dr web pencarian keje, bukan jobstreet la..jobsabah :D

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.