Misi Mencari Pekerjaan

August 19, 2013

Bila dah selesai semua benda ni, rasa kosong sangat pulak.

Masih lagi masuk lab kalau rajin. Tapi dah tak ada apa sangat nak buat. Atas sebab perlukan internet je baru rajin ke fakulti. Kalau tak, duduk rumah aje lah. Menunggu surat dari senat universiti.

Sambil-sambil tu, sekarang dah mula mencari pekerjaan area Selangor & KL. Pening jugak ye nak cari kerja ni. Sebelum ni bukan tak pernah cari, lepas degree dulu pernah juga daftar Jobstreet bagai tu. Tapi masa tu, macam tak bersungguh dan tak serius sangat. Kali ni lah baru betul-betul nak cari kerja. Jumpa juga kerja-kerja yang macam ok, tapi kadang-kadang requirements macam tak berapa nak cukup. Bila rasa tak cukup, terus rasa yak yakin nak mohon. Huhu.

Padahal, sepatutnya try aje la kan apply kat mana pun. Kalau terlalu memilih kerja pun, susah jugak. Tapi lagi satu yang membingungkan kepala ni, kalau nak cari area Selangor & KL, kena cari rumah area sana jugak lah. Hoho!

Kalau ada yang tengah cari pekerja berwibawa dan penyewa rumah berhemah area KL & Selangor, boleh lah contact saya ya! :p

You Might Also Like

7 Comments

  1. Selamat mencari pekerjaan... and selamat bekerja... nanti da kje leh lanje.... heheheh...

    ReplyDelete
  2. lepas nie dok kl la ye dia..

    selamat mencari kerja ye sunah..

    ReplyDelete
  3. memang susah la nak cari kerja,.kalau ingt2 zaman bujang akak dulu masa cari kerja tetiba badan rasa letih je..hahah

    ReplyDelete
  4. memang susah la nak cari kerja,.kalau ingt2 zaman bujang akak dulu masa cari kerja tetiba badan rasa letih je..hahah

    ReplyDelete
  5. skrg ni, kalau apply thru jobstreet, kalau baru nak start... tanpa ada pengalaman, just apply je..kadang2 ada je yg state demand, tapi diorg akan tengok jgk resume kita :) semoga dipermudahkan. Naz sendiri dpt keje skrg dr web pencarian keje, bukan jobstreet la..jobsabah :D

    ReplyDelete
  6. skrg ni, kalau apply thru jobstreet, kalau baru nak start... tanpa ada pengalaman, just apply je..kadang2 ada je yg state demand, tapi diorg akan tengok jgk resume kita :) semoga dipermudahkan. Naz sendiri dpt keje skrg dr web pencarian keje, bukan jobstreet la..jobsabah :D

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com