Tuesday, October 1, 2013

Bila Kekunci "Fn" Netbook Sentiasa ON

Kebingungan juga saya masa tu.

Bangun pagi, nak cari sesuatu kat Google. Keluar 2adb6r6ng pulak, bila taip kadborong. Tak lain tak bukan, mesti kerja anak-anak bulus yang nakal masa saya tengah lena dibuai mimpi indah. Mungkin ada yang terpijak kekunci netbook masa tengah lompat-lompat sambil menggigit leher memasing. =.="

Seharian juga saya terpaksa menekan kekunci "Fn" sambil menaip. Kalau tak, nanti keluar nombor-nombor pulak instead of normal keys. Agak merumitkan bila ditambah lagi dengan kita nak tekan "Shift" untuk kekunci yang ada 3 benda. Habis monyok muka depan netbook. Huhu. Kalau buka 'web cam' mesti buruk benar mukanya. =.="

Akhirnya pagi ni saya cuba Google. Semalam tak terfikir pula nak Google sebab kot-kot lah memang dah tersekat kekunci "Fn" tu secara fizikal. Tapi cuba juga Google, kalau-kalau ada yang mengalami masalah sama. Saya pun taip sambil tekan kekunci "Fn": "Fn" key is always on. Owh, banyak juga yang menghadapi masalah ni. Semua pun kena tekan "Fn" bila nak menaip. Dan, saya pun jumpa juga jalan penyelesaian masalah ni.

Bagi yang kekunci "Fn" dia sentiasa ON, stuck atau locked, boleh lah tekan "Fn" + "NumLk" serentak. 

Insya'Allah papan kekunci anda kembali normal seperti sediakala. Hihi. Mekasih Google!

3 comments:
Write Comments
  1. nakal nya budak2 tu...hampir kebingungan kakak mereka nie

    ReplyDelete
  2. nakal nya budak2 tu...hampir kebingungan kakak mereka nie

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com