BLOG ENCIK SUAMI

Monday, January 7, 2013

Ku Akui vs In Heaven

Disebabkan Hafiz menang lagi vokal terbaik AJL27 tahun ni, tambah-tambah lagi dapat tempat ketiga untuk juara lagu, tahniah ler diucapkan ye.

Bila dengar lagu ni pagi tadi (tengok kat Tonton je sebab malam tadi keje, saja je nak tengok, tak leh ke?), try memaknakan lirik dia sekali sebab lagu Hafiz yang tahun lepas pun lirik dia something sangat kan sampai menang.

Saya pun jenis yang susah nak jatuh hati kat mana-mana lagu selagi tak tengok lirik lagu tu. Kalau muzik dia memang da sangat-sangat sesuatu baru la bole tertarik tanpa tengok lirik lagu tu bawak maksud apa. Hohoiii! Konon-konon leh ganti juri AJL, macam bagus aje kan! Eh!

Erm, bila dengar lagu Ku Akui yang Hafiz nyanyi ni, hayati bait-bait lirik dia, oh! Lebih kurang juga macam lagu In Heaven yang satu band Korea nama JYJ ni nyanyi. Erm.. OK. Sedih.

Dalam kedua-dua lagu tu, si lelaki sibuk dengan kerjaya dia sampai mengabaikan si gadis. Lalu bila si gadis tu da meninggal dunia (dalam In Heaven, si gadis kemurungan dan meninggal dunia dilanggar kereta - dalam Ku Akui, si gadis tak dapat dipastikan da meninggal keee or dia tinggalkan si lelaki), si lelaki rasa menyesal sebab tak luangkan banyak masa dengan si gadis tu dulu. Dan KALAULAH dia diberi peluang untuk turn back time, dia nak ulang balik semua tu dan hargai masa yang dia ada dengan si gadis tu dengan sebaik-baiknya. Sedih kalo tengok MV In Heaven kat Youtube (carik sendiri).

Ekceli, semua orang da tahu, masa tak boleh pun nak diputar balik. Kekalau-kekalau ni kan mainan syaitan. Bila kita mengkalaukan benda yang da jadi ni, macam kita tak redha lak dengan takdir yang Allah tetapkan untuk kita. Allah ade banyak sebab nape DIA buat sesuatu tu kat kita kan kan kan. Macam dari lagu tu, bila da jadi camtu, baru la si lelaki tu sedar ape silap dia dulu. Hurm.

Sebab tu la ramai duk post dan share kat FB la, blog la...hargai dan syukuri apa yang kita ada sebelum Allah amik balik semuanya dari kita.

Tu je point dia sebenarnya.


P/S: Kalo salah tafsir, maaf la ye. Ni tafsiran budak hingusan je.


Apesal La Weiii...

Apesal laaaa blog ni tak update-update, ntah!

Entri last update pun tahun lepas. Dah masuk tahun baru ni la baru nak menulis balik. Lama tak? Lama tak??? Keh keh keh. #HAMBAR

Ntah ler, kekadang nak jugak update macam diari. Cecite ape yang dibuat sepanjang hari ni kat suma yang datang baca (kalo ada la). Bila ade je rasa nak update tu, rasa macam tak best lak, kang ada yang bising cakap itu ini kalo kita update cite hidup seharian. Ntah..tak tau nak taip ape jadinya haaa.

Ekceli kan, boleh aje nak update pon pasal kehidupan seharian kita kat sini, asalkan ada benda yang orang lain dapat manfaat dari tu. Kan kan kan? Sape cakap tak boleh tu memang la kena luku kepala dia.

Alahai, ikut suka la nak update apa pon kan, sebab setiap orang ada citarasa tersendiri, lepas tu yang membacanya pun ada citarasa sendiri. Kalo da orang yang datang baca tu suka yang cenggini cenggituh, ikut dia la kan nak baca yang macam mana. Kalo tak suka, tak yah baca. Jangan nak duk tetap-tetapkan lah kat orang lain. Haigoo.

Ntah ape yang saya bebel kat sini pun saya tak tau.

Yang saya tau, sok pepagi saya nak jalan jauh, sok petang lak saya da berada di oversea. Kikiki. Bye!


P/S: Oh ye, nak share pasal tempat keje baru, tapi nantilah!


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.