BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, February 12, 2013

Pilih-pilih Tudung... Tudung Akel Best!

Sape yang pakai tudung kat sini?

Selalunya kamu-kamu yang bertudung ni pilih tudung yang macam mana ek? Shawl? Tudung instant? Selendang? Tudung bulat? Tudung segitiga?

Yang pasti, setiap yang pakai tudung ni mesti ada citarasa memasing dalam memilih tudung yang nak dipakai kan? Ye la, masing-masing tau dah tudung mana yang sesuai untuk bentuk muka memasing. Ada yang sesuai lilit-lilit shawl, ada yang sesuai pakai tudung segitiga aje. Kalau yang susah sikit nak bentuk, terus tobat takmo pakai dah lepas tu. Bergelombang katanyeee kannn~

Bagi saya sendiri, sekarang ni saya gemar pakai tudung segiempat jenama Akel bidang besar yang 2 atau 3 tone. Tudung Akel kainnya lembut, ringan dan tak melekap. Saya suka yang ada tone sebab boleh masuk banyak kaler baju yang saya pakai. Dan bagi saya, tudung ni senang sangattt nak iron! Dah tu, senang pulak nak bentuk bila da letak kat kepala. Hihihi.

Sekarang ni, memang susah kalau nak cari tudung-tudung segiempat bidang besar kat kedai-kedai. Yang banyaknya adalah tudung instant, shawl dan selendang. Kalau ada pun tudung-tudung segiempat, dalam kuantiti yang sangatttt sedikit pilihannya. Kualiti pun tak seberapa. Kita pun rasa tak best sebab tak banyak pilihan.

Tapi jangan risau, dah banyak dah kedai-kedai tudung online sekarang ni. Tu lah cara paling senang nak cari tudung-tudung jenis bidang besar dan banyak pulak pilihan. Salah satunya QudwahStyle.com. Kat sini memang banyak jenis tudung dalam bidang besar dijual. Kalau suka fabio, ada kat QudwahStyle.com. Kalau suka tudung instant awning, ade kat QudwahStyle.com. Kalau suka tudung segiempat punnn ade kat QudwahStyle.com. Pendek kata, macam-macam ada kat QudwahStyle.com.

Dan yang paling bestnya, QudwahStyle.com menjual tudung-tudung pilihan kamu pada harga yang sangat murah! Free shipping pulak tu!

Ape lagi~ Moh le ke QudwahStyle.com~ Sambil-sambil pilih tudung sambil beramal... :)

Masa ni saya pakai Tudung Akel 2 Tone Bercorak bidang 60" :)


Jadi Burung Pun Belum Tentu Bebas

paper cranes AGAIN by Liis Klammer

Orang selalu kata.

Nak bebas macam burung. Boleh terbang ke mana pun kamu suka. Tidak ada apa yang menghalang. Bila musim sejuk bakal menjelma, segera berterbangan ke kawasan panas. Bila musim bunga Sakura, boleh bertenggek di dahan-dahan pokok Sakura. Boleh makan di mana sahaja. Indah hidup sang burung.

Itu kata mereka. Itu pandang pertama mereka.

Padahal, hakikatnya jadi burung pun belum tentu bebas. Bila-bila masa saja burung yang terbang di langit biru bisa jatuh ke bumi. Andai sayapnya patah, andai terlanggar objek lain, dari sebesar-besar pesawat (mungkin perkataan terbaik adalah dilanggar) hingga sekecil-kecil biji batu (mungkin perkataan terbaik adalah dilastik), sampai situ sahajalah riwayat burung.

Ya, hidup di muka bumi Tuhan ada sempadan. Hidup beragama juga ada sempadan. Sedangkan burung pun tahu apa sempadannya bila musuh berada di hadapan. Dan sedangkan burung pun terikat dengan peraturan alam, yang lemah akan kalah kepada yang kuat, yang pemangsa akan menawan mangsanya, yang hidup pasti akan mati.

Peraturan alam yang dicipta oleh Tuhan.

Tuhan kita dan Tuhan burung.

Tuhan yang sama.


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.