BLOG ENCIK SUAMI

Wednesday, February 13, 2013

Sape Nak Join Gi K&F Lane Bazaar...?


Pernah dengar lane bazaar?

Saya baru pertama kali tahu dua perkataan ni. Biasanya dengar bazaar je. Sebab ingin tahu sangat, saya pun search "lane bazaar" kat Google. Macam-macam nama lane bazaar keluar. Klik lah mana-mana link untuk tau macam mana rupa lane bazaar tu dan ape yang ada.

Owh! Lane bazaar ni macam pasar karat ye???

Tu lah, bila dah biasa dengan Bahasa Melayu ni, rupa-rupanya dalam bahasa omputihnye cenggituuu. Hikhik. Kat Johor ni ade jugak pasar karat, diorang panggil Pasar Pandan kat area Johor Bahru. Tapi tak pernah pergi pun. Huhu. Teringin jugak nak pergi tengok-tengok macam mana suasana dia, ade macam pasar malam tak? =.="

Haaa... Kalau dah teringin sangat tu, ade tak yang nak join gi pasar karat hujung minggu depan? Kat Petaling Jaya, ade K&F Lane Bazaar pada 22-24 Februari 2013. Lane bazaar tu lokasi dia area Khadijah's Kitchen macam dalam map kat bawah.


Tau kan restoran Khadijah's Kitchen? Alahhhh, restoran penyanyi Khadijah Ibrahim tu haaa. Khadijah's Kitchen ni terkenal dengan juadah masakan Melayu, kadang-kadang ada jugak masakan fusion mix oriental atau Indian dengan Malay cuisine. Nampak suasana restoran dia pun macam menarik aje!


Dengar kata, K&F Lane Bazaar ni nak kumpulkan usahawan-usahawan blogger yang selalu buat bisnes online, so mana-mana yang pernah berurusan dengan diorang secara online selama ni, ada peluang la nak bersua muka dengan peniaga-peniaga ni secara offline pulak. Tak kisah lah, sama ada peniaga makanan, tudung, kain, baju kanak-kanak, lukisan, aksesori-aksesori dan macam-macam lagi. Semua akan dikumpulkan pada 22 hingga 24 Februari tu kang. Ada ura-ura jugak yang bazaar ni bakal dibuka setiap bulan. Dan kalau ada antara yang tengah baca ni peniaga online, dan teringin nak buka booth masa K&F Lane Bazaar tu, boleh lah tenung gambar kat bawah ni.

Untuk update terkini klik K&F Lane Bazaar

Fuhhh!

Dengar macam best je kan? Nak tau best ke tak best tu kena la join saya gi K&F Lane Bazaar hujung minggu depan!


Panggilan Telefon Pagi Ni...

Telefon bergetar.

Ada panggilan dari KL. Teragak-agak hendak menjawab. Takut-takut pihak insurans yang begitu rajin mempromosi produk masing-masing. Akhirnya butang hijau ditekan.

Dia: Assalamualaikum.

Saya: Wa'alaikumussalam.

Dia: Ni Puan ******sunah Mohammad ye?

Saya: Aha, ye saya (biarpun belum bertitle Puan).

Dia: Saya Encik **** dari Syarikat (mula rasa malas nak layan) Merdeka Center (eh?). Tiga tahun lepas puan pernah menyertai Forum Islam dan **** Malaysia di Johor. Betul?

Saya: Aha...

Dia: Ok, kami ditugaskan oleh SPR untuk mencari sukarelawan pemerhati pilihanraya untuk PRU akan datang. Puan berminat?

Saya: Err... Bila ye tu? Maksud saya, PRU tu bila ye?

Dia: Untuk PRU akan datang, tak pasti lagi tarikhnya bila, puan.

Saya: Nanti pemerhati tu letak ikut tempat ke macam mana ye?

Dia: Aha, ikut tempat. Puan akan balik mengundi di mana?

Saya: Saya Sarawak. Jauh sangat.

Kami sama-sama gelak.

Dia: Wah, Sarawak. Jauhnya. Balik tak nanti puan?

Saya: Itu lah masalahnya. Sebab tarikh tak tahu lagi, jadi nak beli tiket pun susah. Kalau da tahu tarikh, senang la nak beli tiket balik mengundi kan.

Dia: Ooo...tapi puan berminat tak jadi pemerhati pilihanraya ni?

Saya: Saya berminat.

Dia: Kalau puan berminat, boleh bagi nombor IC? Nanti bila-bila kami akan hubungi puan semula untuk hadir ke taklimat.

Saya: IC saya ************.

Dia: Ok, puan memang tak terlibat dengan mana-mana parti ye?

Saya: ... Tak sangat.

Dia: Tak sangat la ye. Ok puan, memang berminat ye. Nanti ape-ape hal kami hubungi puan semula untuk bagitau tentang taklimat seterusnya kalau puan jadi balik ke tak ye.

Saya: Ok.

Dia: Assalamualaikum.

Saya: Wa'alaikumussalam.


Mana-mana perbualan yang ada **** tu maksudnya dirahsiakan atau tidak dapat dipastikan dengan jelas.


Rabu Yang Bisu: Tinny's Kittens




Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (21) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.