BLOG ENCIK SUAMI

Friday, February 15, 2013

Pindah Lab? Alahai...

Ini perhiasan sahaja... Bakal Mertua Mulan akan datang... >_<

Awal pagi tadi, saya sibuk dan mengada-ngada gitau dah jarang masuk lab.

Tiba-tiba petang tadi lepas Zohor, saya ke lab. Rajin pulak kan?

Tak, tak!

Bukan rajin. Tapi sebab nak bergosip dengan labmate. Alkisahnya, labmate yang selalu supply movie dan Runningman tu SMS saya tengahari tadi, sebelum Zohor. Dia tanya sama ada saya ke lab atau tak hari ni. Kalau saya ke lab, dia nak masuk lab. Saya pulak tanya dia balik, masuk lab tak? Kalau dia masuk, saya masuk. Hahaha. Adehhh.

Then dalam bermesej-mesej tu, tetiba dia cakap yang kami kena pindah lab next week. Omaiiii. Malasnya nak pindah lab baru! Bukannya lama lagi kat sini! Nak kena angkut PC lagi! Itulah alasan kami sebab tak nak pindah. Hakikatnya, memang kena pindah jugak. Technician pun dah siap pindah sana dah. Dan sebab itu lah, saya tiba-tiba terbuka hati nak ke lab lepas Zohor tadi.

Sebab nak bergosip pasal pindah lab je pun.

Tapi tapi tapi, nak tau tak??

Alhamdulillah, berjaya jugak taip tiga baris ayat dalam thesis saya.

Ini satu peningkatan yang baik!

Maka, "pindah lab" itu besar kesannya kepada penulisan thesis. =.="


Dah Jarang Masuk Lab

Salam Jumaat.

Rasa macam dah jarang masuk lab sekarang. Bila difikir-fikirkan balik kekadang nak masuk lab, kekadang je lah. Tapi bila terfikir tu, then fikir balik, masuk lab nak buat ape ek? Errr.

Sebab sekarang ni tengah musim betulkan thesis. Tambah bahagian-bahagian yang kurang, buang bahagian-bahagian yang tak nak. Bila perlu masuk lab untuk run balik simulation, baru rajin nak datang. Dan bila rasa perlukan internet yang laju kebaboom baru masuk lab. Kalau takde keperluan, duk rumah aje lah kerjanya.

Pasal ape, kat rumah ke, kat lab ke sama jugak tabiatnyeee!

Thesis 5 minit, online 1435 minit. =.="

Come on...!

Minggu yang bizi lagi adalah minggu depan.


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (21) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.