BLOG ENCIK SUAMI

Sunday, February 17, 2013

Aduhhhh, Kenapa Macam Ni???


Teruknya!

Serius rasa entah ape-ape. Tertanya-tanya jugak, dia ni ada masalah mental ke? Macam tak betul aje. Kenapa, kenapa, kenapaaaaaaaa??? T_T

Kesian tengok bayi tu dilambung-lambung.

Allahu...

Nak tahu kisah dia, boleh baca kat SINI.

P/S: Bagi yang nak ambil pembantu rumah, hati-hati ya. Jangan lupa pasang CCTV. :)


Bila Kawan Baik Masa Degree Dah Kahwin

Lewat sangat pulak post entri ni.

Ingatkan tadi habis awal, tapi lama pulak meetingnye. Banyak pulak perkara-perkara yang dibincangkan. Jadi, lambat la balik. Baru je duduk depan laptop. Alhamdulillah.

Sebenarnya, semalam (16 Februari) majlis walimatulurus sorang sahabat baik masa degree dulu. Nikahnya dah setel minggu-minggu yang lepas. Ikutkan, kecik jugak hati nooo nikah tak gitau pon! *Padahal malam tu nampak je status Facebook dia, cakap 'malam ni berakhir lagi status bujang seorang lelaki'...chet porahhh* Tapi buat dek je sebab tak berapa nak paham. =.=" Masa tu tak rasa lak dia nak nikah sebab tak cakap apeeeeeeeeeeeee punn!

Then beberapa hari kemudian, nampak satu gambar. Ade sorang orang besar tag gambar dia kat Facebook dengan isteri baru dia (eh! sebelum ni takde isteri lama tau!). Baru lahhh menyedari hakikat sebenar bahawa Fathul Rahman Misbah dah kawennnn nkooo! Gggggrrrr! Sentapppp! Tengok-tengok gambar, alahaiiii...da kahwennn kawan aku sorang ni??? Awat tak habaqqqqqqqqqq??

Betapa kecik macam kuman hati masa tengok post-post kengkawan kat wall Facebook dia ucap selamat pengantin baru. Saya hanya mampu klik Like aje masa tu. =.=" Baru rasa nak berjauh hati lelama, tetiba nampak satu komen dia, "kawan-kawan, nanti aku jemput datang majlis belah aku kayy."

Ok, hati jadi besar balik. Ye lah, lupa pulak kan. Takkan dia nak jemput sesuka suki gi kenduri belah isteri dia lak, kawan-kawan dia kan. Haishhh. Saya ni punnn. Tapi tetap kecik jugak hati sebab tak gitau pun. Kbai Fath.

Apepun, hari ni... Maaf tau orang tak datang majlis Fath. Sape suruh invite event FB dalam minggu yang sama??? "You are invited to my wedding thisss Saturdayyyy!" Yippiii!! Ok, tak tekan Maybe, Join, or Decline pun. Satu pun tak. Sebab tak sure dapat gi ke tak. Huhuhuh. Lepas tu bajet nak SMS, tapiii takde nombor lak lepas insiden henset hilang tahun lepas. =.="

Sorry, sorry, sorry...

Harap Fath tak rasa apa-apa sebab takde bunyik langsung, memang sengaja pun sebab nak bunyik kat sini. Eh! Alahai, bila nak buat ucapan betul-betul ni???

Hahaha. Ok ok. Serious!

Fathul + Kartini - Itu bukan anak diorang

Alhamdulillah, mabruk buat Fath dan isteri, Kartini yang dah selesai mendirikan masjid, sempurna dah separuh agama. Dulu masa degree, agak rapat dengan Fath. Mula-mula rapat sebab kumpulan nasyid kot. Dulu pernah jadi S/U tak bertauliah group D'harmony diorang kejap sampai lah diorang dah jadi Voice of Men yang pemes tu, saya pun tarik diri (eh, tipu!). Dia jugak yang kenalkan saya pada ramai kawan-kawan Asasian UM dalam satu forum web yang dia buat sendiri. Programmer hebat dia ni, banyak pengalaman jadi hacker termasuklah hack website U---- Ops, tak boleh sebut. Kikiki. Rapatnya saya dengan dia kekadang ada kengkawan yang salah faham ingatkan kami ni ade ape-ape, padahal saya rasa dia da macam kawan pompuan. Err!! Mungkin dia ingat saya ni pun kawan lelaki dia kot. Sebab nak pilih beli motor pun dia tunjuk kat saya. Eh! Mohon tersengih aje k, jangan marah lak. :p

Dan Fath ni jugak lah antara sahabat yang banyak tahu tentang saya sampai lah dah jarang contact sejak memasing ade komitmen sendiri. :)

Alhamdulillah, bersyukur ada kawan macam dia. Jarang-jarang Allah kurniakan kan? :)

Doa saya dari jauh, moga-moga masjid yang dibina indah sampai ke syurgaNya. Ameen.


P/S I: Baru perasan, baik jugak kita ek? Eh! Hahaha~ :p

P/S II: Dia ni lah dulu asyik suruh berhenti berblog! Gggrrr


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.