BLOG ENCIK SUAMI

Wednesday, February 20, 2013

Wordless Wednesday : Ballot Paper

Sumber: BERSIH - Gabungan Pilihanraya Bersih dan Adil

Bagus untuk dijadikan panduan.

Kan?

Sebelum ni tak tahu sangat kot benda-benda ni.

Huhuhu.


Pertama Kali Dalam Sejarah...

Sungguh.

Betul lah saya terlalu penat hari ni. Sebab tadi sebelum pergi kerja, lepas siap solat Asar, dalam pukul 5 lebih macam tu saya saja baring-baring kejap. Sebelum berbaring tu, saya rebuskan ayam untuk Mulan. Kesian pulak tengok dia lepas beranak, macam tak berapa nak makan makanan dia yang selalu tu. Tak kena tekak dia kot, tak puas jugak mungkin.

Sebab pagi tadi sebelum ke makmal, saya berjanji dengan Mulan, akan balik sebelum Asar untuk buatkan makanan dia. Sampai rumah dalam pukul 4.30 petang, alhamdulillah sebelum Asar saya jejak kaki ke rumah. Saya terus ke dapur dan mencuci perkakas yang digunakan untuk membuat tempahan apam polkadot pagi tadi. Sambil-sambil tu lah saya rebuskan ayam untuk Mulan.

Bila da masak, saya carik-carikkan dan tiup sikit-sikit untuk dia makan. Nak tunggu sejuk takut tak sempat dan terlupa terus. Sebab tu, time tu jugak saya carik-carikkan ayam tu alang-alang Mulan da menunggu kat tepi. Dia makan dengan gembiranya. Saya pulak amek kesempatan tu jenguk Kookie, Dora dengan Hiro. Alahaiiii. Memang senyum bahagia aje kalau tengok diorang. Comel sangattttt! >_<

Bila Mulan da perasan orang kacau anak dia, terus saya pergi amek wudhuk dan solat Asar. Alhamdulillah selesai solat tengok jam baru pukul 5 suku. Check henset, alamak. Banyaknya missed calls dengan ada dua mesej. Silap saya jugak sebab silentkan dan tak tukar balik. Huhuhu. Kesian orang-orang yang saya abaikan tu. +_+ Sambil-sambil muhasabah diri tu lah, fikir-fikir nak baring kejap. Kejap je. 4 minit pun boleh lah. Mata duk tengok jam da 5.30. Kejap lagi, kejap.

"Kak Sunah! ********" Housemate masuk rumah.

Terkejut. ***** tu sebab tak jelas butir kata-kata dia bila da bangun tiba-tiba. Tengok jam. Hah!!???? 6.15. 

Alamak!! Lambat!!! Terkocoh-kocoh saya siapkan diri. Housemate saya terpinga-pinga. Tak sempat saya nak melayan keterpinga-pingaan dia.

Hari ini, pertama kali sepanjang bekerja part time saya masuk pukul 6.30 petang. Maaf, bos...esok saya datang 5.30 kay. =.="

Lain kali tolongggggggggg jangan malas pasang alarm kat henset!


Ni Je Yang Sempat

Petang, lepas Zohor.

Baru ada sedikit masa untuk online. Malam tadi, balik dari kerja terus beroperasi. Operasi apa?

Memenuhi tempahan pelanggan la. Pelanggan Selera Sakura tau. Bukan pelanggan yang lelain tu. Ishhh. Sebab semalam ada tempahan istimewa untuk hari lahir. Tempahannya pulak agak banyak. So, memang masa agak ketat sesangat.

Tak dapat nak tengok anak-anak Mulan lama-lama.

Tak dapat nak layan ibu berpantang tu lelama.

Haishh. Sedihhhh.

Dapat amek gambar ni je.


Kookie, Dora & Hiro...

Lepas tu, Mulan mengiau-ngiau nak masuk dalam kotak.


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (21) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.