BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, March 5, 2013

Tabung Ke Jepun...

Masa tengah makan-makan mee bandung di rumah Kak Ayu Citarasa Rinduan, tiba-tiba aje Kak Ayu tanya soalan cepu emas ni.

Buat saya dan kawan saya terkedu, tapi tak lama.

Kak Ayu: Sunah, takde keee impian nak ke negara sakura?

Ya, saya terkejut bila Kak Ayu tiba-tiba tanya soalan macam ni. Mungkin sebab dia tahu, saya terlalu sukakan bunga sakura Jepun. Saya pandang kawan saya, kemudian pandang kak Ayu yang menanti jawapan sambil tersenyum.

Saya: Mestilah adaaaaa... Tapi belum ada rezeki lagi la, Kak Ayuuu!

Kak Ayu: Alaaa Sunah buatlah tabung khas untuk ke Jepun ajeee. Macam akak kecik-kecik dulu, kalau nak something tu sangat-sangat, akak akan buat satu tabung khas. Siap tulis kat situ, "HARAM dikorek untuk selain tut tut tut"...

Saya: Tut tut tut?

Kak Ayu: Alahhh, benda yang kita nak tu lahh. Sunah kan buat kek! Simpan sikit-sikit. Buat tabung, tulis "HARAM dikorek untuk selain tujuan ke Jepun"... Hehehe...

Saya: Waaaa, idea yang bernasssss!

Kak Ayu: Kan kan kannn... Dulu, akak buat macam tu, simpan sikit-sikit berapa sen sehari. Lama-lama check, ehhhh da RM80. Waaa... Seronok tau!

Saya: Waaa... Seronok, seronok! Tapi... Baik saya buat tabung khas untuk kahwin kalau macam tu!

Kami sama-sama tersengih dan menjeling satu sama lain.

Ya, memang banyak benda yang saya teringin nak buat dalam hidup ni, pada usia saya yang sekarang ni. Banyak sangat yang saya nak capai. Terlalu. Tapi, di sebalik semua tu, ada yang mengajar saya pentingkan yang terpenting dalam hidup.

Sebab itulah, saya menahan diri dari banyak perkara yang saya inginkan.

Allah Maha Mengetahui. :)


Aduh, Jerawat..! As-Beauty Aje Lah...

Ehem.

Siapa ada jerawat? Jeragat?

Kalau tak ada, bekas jerawat? Ehehe.. Konfirm semua pernah ada, atau pernah melalui saat-saat rasa tak best bila muka ada kesan-kesan yang tak sepatutnya ada. Rasa malu dan segan nak keluar berdepan dengan orang ramai bila muka penuh dengan bekas jerawat. Belum lagi ditambah dengan kulit yang nampak kusam dan tak bermaya, of course lah keyakinan diri tu merundummmm jatuh kan???

Hurmmm.

Nak tak naikkan balik kekonfidenan diri tu ke tahap lebih tinggi? Nak tak rasa besttt tengok muka sendirik, tak ade nak segan-segan lagi bila berurusan dengan orang ramai? Sambil-sambil mensyukuri nikmat Allah dan menjaga anugerahNya dengan sebaik-baiknya. Macam mana tu?

Memula sekali, tau tak As-Beauty Facial Treatment 3 in 1? Tak tau?

Ok, sebenarnya As-Beauty Facial Treatment 3 in 1 ni adalah salah satu produk rawatan muka dari bahan semulajadi yang ringkas dan memberi kesan menakjubkan hanya dengan 3 langkah mudah; hasilnya kulit menjadi lebih halussssssss, cerah dan berseri! Cewahhh! Kemain kannn nak promote! Kikiki.

Ekceli, As-Beauty Facial Treatment 3 in 1 ni bertindak macam berikut, baca kayy! Jangan tak baca!!

Kalo klik gambar ni, terus keluar semua maklumat As-Beauty... ^_^

Produk ni merangkumi Day Cream, Night Cream dan Vitamin E Beauty Soap, sebab itulah disebut 3 in 1. :)

Cara-cara penggunaan dan contoh wajah pengguna yang dah pernah try As-Beauty Facial Treatment 3 in 1 ni, boleh dijenguk di Facebook ejen produk ni kat SINI. Kalau berminat untuk merawat wajah memasing, boleh lah hubungi terus ejen tersebut. Ape dia? Takut tak berkesan? Ehhhhh, try dulu! Ade trial pack pada harga hanya RM50 je! Murah tuuu! So, ape lagi? Cecepat lah hubungi Shida - 0123672707, ok? :)


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (21) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.