BLOG ENCIK SUAMI

Saturday, March 16, 2013

Rindu Bertamu di Old Town White Coffee...


Alhamdulillah.

Lama sangat tak jumpa diorang. Bila nak keluar rumah tadi pun, dah rasa sebak dalam hati. Rindu yang teramat sangat! Tersangat lama tak bersua muka dengan diorang walaupun tiga-tiga duduk Johor sekarang ni. Nampak sangat masing-masing sibuk dengan komitmen sendiri.

Bila dah jumpa, banyaknya cerita yang keluar. Lagi rasa sebak sebab tak lama lagi salah seorang dari diorang dah nak mendirikan masjid Jumaat ni. Subhanallah! Sempat juga menemani bakal pengantin tu beli barang-barang sikit untuk walimah dia.

Dan bila bakal pengantin tu hantar saya balik ke rumah tadi, lebih rasa sebak. Rasanya itu pertemuan terakhir kami sebelum dia bergelar isteri orang. Isnin ni dia dah nak balik ke Terengganu untuk persiapan majlis. Memang dah tak bertemu lah nampaknya. Kecuali pada hari majlis nanti.

Insya'Allah, Yana... Orang akan ke walimah di Terengganu nanti. Tunggu tau! :')


P/S: Balik rumah, perut rasa tak selesa dan tekak rasa loya. Allahu!


Kalau Dah Namanya Kookie!


Sebab tu lah agaknya dulu nak letak nama dia ni Kookie.

Da macam Kim Jong Kook dalam Runningman tu.

Kuat sangat membulinya. Habis adik-adik dia kena sepak terajang, gigit sana-sini. Kesian Dora dengan Jamie, sampai terjerit-jerit kena buli.

Tapi last-last, bila Kookie rasa bersalah, dia minta maaf elok-elok juga.

So sweet!

Memang Kookie!

Tapi Kookie dalam Runningman tak kuat membuli tau!

Dia sangat baik (dan ensem dan taff)! *muntah ijo* :p


Jadi Tak Jadi Aje

Selalu macam ni.

Memula nak beli. Lepas tu tak jadi. Then dah confirm dah nak beli. Lama-lama, tak jadi balik. Rasa macam tak perlu lah buat masa ni. Ada benda lain yang lagi perlu.

Asyik-asyik kan cakap pasal ni?

Maksudnya memang asyik-asyik fikir pasal ni la tu, sampai banyak kali dah tertulis dalam blog ni ha. Errr.

Tak pe lah. Baik simpan je duit tu untuk benda lain.

Rasanya lebih perlu beli charger baru untuk laptop dan barang-barang buang air untuk anak-anak Mulan. Bekas pasir yang lama dah tertinggal kat rumah sewa lama. Kena cari yang baru lah nampaknya. Nak latih diorang membuang dalam pasir tu dulu sebelum diorang membesar dan pandai membuang dalam toilet macam mama diorang.

Then kena rancang lagi bila umur diorang da masuk 4-5-6 bulan, da kena vaksin. 3 ekor tuuu! Darab lah RM27 (klinik kerajaan je). Aigooo. Sebab tu lah orang cakap bela kucing ni lagi mahal dari bela manusia. Erk!

Simpanan masa depan pun perlu juga.

Cukup-cukup sudah.


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.