BLOG ENCIK SUAMI

Monday, March 25, 2013

Meriahnya Terengganu


Meriah!

Sungguh!

Rasa bersemangat pulak datang Terengganu bila tengok sepanjang jalan penuh dengan bendera-bendera parti politik. Terkejut pun ada juga. Dah macam musim berkempen pulak.


Kalau driving hampir tengah malam pun, tak rasa risau sangat. Sebab ada pemuda-pemuda dari kedua-dua belah parti ni duk berjaga kat pondok masing-masing. Diorang of course lah nak jaga bendera kan, tapi kita pun rasa selamat jugak bila meredah kampung, tak ada lah gelap gelita dan sunyi sepi sangat.

Yang paling best, kat Pantai Kemasik masa nak balik ke Johor.

"Tengok tu, bendera BN atas batu besar tu!!"

"Batu besar kat sebelah tu pun ada bendera PAS..."

Rasa macam masing-masing berusaha nak tarik pengundi dengan cara masing-masing. Tak ada kes kau-letak-bendera-aku-cabut, tapi semua jenis kau-letak-bendera-aku-letak-bendera-juga. Dari mata orang luar yang datang dari jauh ni lah.

Kalau masa belum berkempen pun dah meriah macam ni, agak-agaknye lah kan, musim kempen nanti mesti lagi penuh jalan raya!


P/S: Banyak lagi nak kongsi sepanjang permusafiran ke Terengganu selama dua hari blog ni sunyi sepi. Nanti kita cerita lagi ye!


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.