BLOG ENCIK SUAMI

Sunday, March 31, 2013

Akhirnya Mereka Bertemu Juga

Nampak tak bebi froggy da semakin kurus sebab rindukan budak pink ni... =.="

Akhirnya kawan baik ni bertemu jugak!

Penat mencari untuk bebi froggy yang merengek-rengek nak jumpa budak pink ni. Ke sana-sinilah tuan bebi froggy merantau. Pernah berkirim pesan kepada rakan blogger yang nak ke Padang Besar, tapi akhirnya hampa sebab budak pink ni tak ada kat sana.

Hari tu, masa makan tengahari kat Bandar Baru Uda, nampak budak pink saiz kecik yang jenis untuk letak dalam kereta kat situ. Teruja. Tapi masa tu tak terfikir nak bawak balik. Nak tanya pendapat bebi froggy dulu. Hurm, bebi froggy macam dalam dilema lah pulak bila ditanya. Tak ada kata putus. +_+

Semalam, masa kat KSL City, tetiba terjumpa betapa banyaknyaaaaaaa budak pink ni kat situ. Mak ai, senangnyaaaa nak cari kat sini. Banyak pulak tu!! Ada dalam dua tiga kedai yang bagi penginapan sementara kat budak pink ni. Sebab dah terjatuh hati sangat-sangat walaupun kepala dia tak berapa nak sempurna (sebab teleng sikit - mungkin budak pink ni dulu makan leher ayam masa nak dekat-dekat kenduri kawen), ape lagi. Memang dah tak bertanya lah kat bebi froggy lepas tu.

Bawak terussss balik rumah.

Sebab tuan bebi froggy yang nak sangat Pink Panther ni! :p


Saat-saat Terakhir

Alhamdulillah.

Saat-saat terakhir dalam menyiapkan segala benda setelah hampir tiga tahun bergelumang dengannya. Benarlah kata orang, kalau kita bersungguh nak dapatkan sesuatu, dengan izin Allah, perkara yang sukar pun jadi mudah.

Bukannya susah sangat pun nak siapkan thesis research bila semua benda yang patut ditulis dah ada. Yang susahnya tu bila nak mendapatkan kerajinan dan mood menulis. Kalau memang malas dan tak ada mood lagi, sampai ke sudah lah thesis tu tak siap. Serius, bila fikirkan balik masa tengah menulis thesis minggu lepas rasa macam menyesal tak siapkan awal-awal.

Mungkin sebab tak ada trigger.

Sebab kadang-kadang trigger ni lah yang buat kita bersungguh-sungguh nak siapkan. Itu lah pesan labmate saya yang bakal viva 11 April akan datang. Sementara dia berpesan kepada saya tentang penulisan thesis, dia pula mendapat tips tentang menghadapi viva.

Sambil-sambil tu, saya pun tumpang lah sekali ambil tips.

Nanti kan, insya'Allah nak viva juga.

Doa-doakan.


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.