BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, April 25, 2013

Tak Kampung Sangat Pun

Ade jugak ek yang nak tengok gambar kampung saya?

Malu lah nak tunjuk.

Sebab tak ada lah kampung sangat pun. Nama aje Kampung Baru, tapi rumah memang dekat-dekat. Tak jauh-jauh macam kampung yang pernah saya jejak. Sebab tu bila satu ketika dulu singgah ke Sabak Bernam, Selangor atau menjelajah jauh ke Kubur Panjang, Kedah, hati saya benar-benar jatuh.

Suka!

Suasana kampung macam tu cukup mententeramkan hati. Alhamdulillah. :)

Tapi kat kampung saya still lah ada bunyi ayam berkokok, bunyi itik menguek, cuma lembu memang jarang-jarang nak nampak. Haha! Yang selalu ada, angsa jiran kejar kitorang kalo lalu depan rumah diorang, kambing mengembek kat tepi-tepi jalan yang kitorang duk ejek sebab tak suka mandi. Errr...

Kalau nampak saya post gambar pantai tu, jauh sikit dari rumah. Kena naik kereta kalo nak berkelah di tepi pantai. Tu pun ermmmmmmmmmmm.....datanglah sendiri tengok! :p

Nanti-nanti insya'Allah saya kongsikan gambar, ye! :)


P/S: Menaip sambil tengok OASIS. Suka tengok Tasha, balu arwah Achik...solehah sangat!


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.