BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, May 14, 2013

Awalnya Hari Ni...

Semangat betul pagi ni.

Sebelum Subuh dah bangun dan siap-siap mandi. Lepas solat terus masuk kampus. Sesambil drive sesambil menelefon seseorang. Bila takde respon, hantar Whatsapp. Risau.

Pagi ni jumpa adik-adik kat dalam. Dah lama tak beraktiviti macam ni. Lepas jumpa diorang isi perut kejap. Sambil sarapan tu, bercakap dengan mak kat telefon.

Banyak betul benda dibincangkan. Sampai lah habis maggie goreng dalam pinggan, baru habis bercakap dengan mak. Hihi. Kiranya ada teman jugak lah breakfast pagi ni walaupun hakikatnya sensorang aje.

Lepas breakfast, sebab masih awal lagi, terus keluar kampus. Kalau pergi lab pun, gerenti tak bukak lagi. So, baik gi pejabat pos setelkan apa yang patut. Nak hantar kain cotton mak ngah yang terlupa nak bawak sekali balik ke kampung hari tu.

Tapi, bila sampai pejabat pos, rupanya terlebih awal sebab tak bukak lagi. Walaupun tak bukak lagi, dah ramai dah tunggu kat luar. Tak lama pun menunggu, dalam 15 minit, dah bukak pun. Alhamdulillah. Siap beli kotak prepaid poslaju, terus masuk kampus balik.

Dan macam biasa, kena naik tangga sampai tingkat lima untuk masuk lab. Lif masih rosak lagi. Bila lah nak elok, tak tahu lah. Dah berminggu, sejak sebelum PRU lagi! Lama takkkkkk? Huhu.

Sekarang tengah menaip entry sambil buat draft journal sambil tengok Tanah Merah kat TONTON. Errr...


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (21) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.