BLOG ENCIK SUAMI

Monday, May 20, 2013

Cara Fikir Orang Media

Saya boleh dikatakan orang media, tapi baru setahun jagung.

Saya juga kenal seseorang yang betul-betul berkecimpung dalam bidang media, tapi usianya dalam bidang media lebih lama dari saya. Lagipun, itu memang profession dia.

Tidak berapa lama dulu, saya dan dia hampir saja bertegang urat kerana pendapat kami yang berbeza tentang salah satu isu di media massa. Walau saya rasa pendapat saya ada juga sedikit betulnya, pendapat dia juga ada betulnya. Saya memang tidak boleh menang.

Tapi alhamdulillah, terima kasih kepada dia kerana pendapat dia itulah yang telah membuka mata saya dengan lebih luas untuk menilai pelbagai isu di sekeliling saya.

Bukan menerima bulat-bulat, tapi memang media kita ada banyak agenda disebaliknya. Contohnya, tentang isu Air Asia yang paling terkini. Nak tahu tentang apa? Search Google ya! Tapi, kaji dalam-dalam, ok! :)


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.