BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, June 6, 2013

Kerja Kosong Pembantu Butik

Sangat tak best bila internet slow macam siput.

Lagi tak best bila Celcom hantar mesej gitau volume da habis guna. Maka ia melambatkan lagi kelajuan internet yang sudah sedia slow. Haiyooo. Masa-masa slow macam ni, blog aje lah yang paling laju untuk dibuka. Tapi blog sendiri je lah, untuk update. Kalau nak blogwalking, kena duduk depan laptop tu tunggu loading sampai esok lusa. Erk!

Bila da 6 hari kerja 12 jam tanpa cuti ni, baru lah rasa betapa pentingnya rehat yang cukup dengan penuh tenang aman damai. Kalau tak cukup rehat, esoknya baru pukul 10 dah menguap-nguap. Buka kedai baru setengah jam dah terbaring-baring kepala atas meja. Bila petang-petang, kondisi semakin kronik sampai rasa nak tidur terus aje atas meja tu haaa~ Aiyarkkk!

Bila da kerja jugak, tak dapat dah nak bersenam tiap hari macam dulu-dulu. Ceh, padahal baru-baru ni je mengamalkan senaman mengempiskan perut. Macam lah tak boleh buat awal pagi lepas solat Subuh tu. Buat aje atas tilam terus, lepas tu sambung tidur, bangun balik pukul 8. Alasan ajeee kan!

Tapi yang paling terasa, bila da kerja, bisnes kek terjejas sikit. Eh, terjejas banyak. Hurm. Sebab saya kerja 12 jam sehari, tak sempat kalau saya nak melapis 4 jam dan menghantar kek yang entah berapa jam masa saya akan ambil. Bila nak tidur dan cukupkan rehat kalau macam tu? Huhu. Kalau kerja siang, buat kek malam, ok la sikit. Sekarang ni pun bila buat kerja berat sikit, cepat sangat batuknya. Dah makin teruk nampaknya sistem pernafasan saya ni. Tapi saya rasa tu sebab habuk kot. +_+

Sebenarnya, saya sementara saje kat sini sebelum berpindah ke kedai lama. That's why, kami tengah mencari pekerja yang berminat mahu menjadi pembantu butik. Nak tengok iklan dan cara nak apply? Tengok gambar bawah ni aje, dah lah~


So, kalau ade sape-sape rasa dirinya wanita yang berminat dengan kain cotton, taksub dengan fabrik, sukakan fesyen shawl (tak rasa apa macam saya pun boleh), selalu tersenyum (susah senyum macam saya pun boleh), banyak bercakap (pendiam pun boleh macam saya), amanah, bertanggungjawab, jujur, bertoleransi dan berbagai-bagai lagi, boleh lah contact number Puan Fadzillah, owner Benang Hijau Collections.

Tambah-tambah yang nak kerja area Bukit Indah, khususnya Tesco Bukit Indah, amat dialu-alukan!


** Tiada kata seindah bahasa.. Salam Israk dan Mikraj! **


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.