BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, June 20, 2013

Jerebu Oh Jerebu!

Teruknya jerebu.

Kat dalam lab pun berasap. Semalam, kat dalam Tesco Bukit Indah pun berjerebu. Dahsyat betul pencemaran udara sekarang ni. Hujan pun dah lama sangat tak turun. Tak ada ke yang nak suntik awan bagi hujan macam dulu-dulu? Huhuhu.

Masa-masa macam ni teringat kat family nun jauh di sana. Kat sana berjerebu tak ek? Huhu.

Masa-masa macam ni lah nak jaga kesihatan sangat-sangat. Takut kang tak sihat lak masa viva-voce. Jangan kang kita tak sihat, tapi sebab API sangat tinggi, darurat dan tak boleh keluar rumah. Terusssss tangguh viva-voce. Naudzubillah lah kan!

Huhuhu.

Mohon berhentilah buat pembakaran terbuka. Semalam pun dah keluar arahan Johor, Melaka dan Selangor jadi kawasan larangan pembakaran terbuka. Kalau ada yang jumpa orang membakar sesuatu terang-terangan, report cecepat tau! Tapi kalau bakar duit untuk upacara keagamaan tu, tak pe ler~ Tu out of topic!

Moga-moga Allah pelihara kita semua ya?


P/S: Kena pakai purdah ni.


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (21) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.