BLOG ENCIK SUAMI

Monday, July 15, 2013

Ayam, Telur, dan Mentega

Sejak-sejak ni dah jarang sangat update dengan dunia maya.

Memang lah kadang-kadang tu ada jugak update status kat FB, update gambar kat Instagram (sunahsakura), update moments kat WeChat, tapi semua tu guna phone. Macam yang pernah saya kongsi dulu, kalau guna phone ni dia jadi limited. Terhad dari segi masa dan ruang. Takkan nak tenung phone je sepanjang hari kan? Dari segi ruang, skrin phone tu kecik, tak macam lappy. Jadi kita rasa tak puas pun kalo tenung phone lama-lama. Buat sakit mata ada lah haiii~

Sebab tu, berita-berita terkini disambut dengan ngangaan mulut yang tak berapa besar sangat (kalau besar kang, masuk lalat, batal pulak puasa walau tak sengaja, tapi sebab sengaja menganga, ok dah melalut...stop!). Berita-berita Syria, Mesir dan sebagainya yang keluar kat FB lepas je sihat dari demam agak memblurrkan. Tertanya-tanya kejadian yang berlaku, tiba-tiba ramai kengkawan bertukar DP FB kepada gambar Morsi. Hurm.

Dan semalam, sibuk-sibuk baking sempat juga belek phone, keluar berita ayam pulak. Ayam naik harga, Datuk Hasan Malek suruh beli selain ayam untuk raya. Aiyakkkk~ Ramai mengamuk sebab takkan nak masak rendang ikan pulak? Err~ Bila baca keratan akhbar yang kengkawan share tu, ghopenye ade peniaga yang mengambil kesempatan naikkan harga ayam sempena perayaan. Hurm.

Actually, tahun ni harga telur dengan mentega sangat mahal. Kalau tahun lepas, bulan puasa macam ni, harga telur dan mentega turun sampai RM7.99 daripada RM10.80 untuk telur, RM11-12 untuk mentega. Tapi tahun ni, nak cari harga telur RM7.99? Nan hadoooo~ Kalau mentega, boleh lah pergi Tesco, dapat lah rega tu untuk mentega berkualiti tinggi SCS. Hahhh, lepas ni semua baker pergi Tesco beli mentega. =.="

Ok lah, nak sambung buat pembetulan thesis sambil pening. Sempena tempahan kek karamel tengah 'pause', jom manfaatkan masa yang ada!

Selamat beribadah puasa!


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.