BLOG ENCIK SUAMI

Friday, October 18, 2013

Setelah Seminggu

Dah seminggu saya post entri tentang walimah.

Hari ni baru nak menulis balik. Hilang terus mood menulis seminggu lepas. Mungkin sebab sibuk dengan tempahan Aidil Adha, kerja-kerja Jurnal Teknologi dan juga kena siapkan paper untuk conference di Indonesia.

Sibuk benar sampai tak cukup rehat. Masa tengah tuang adunan kek karamel dalam loyang pun rasa terhuyung-hayang. Dalam hati berdoa banyak-banyak moga tak pitam. Kalau pitam, siapalah yang nak renjis-renjis air kat muka sebab semua housemate da balik kampung masa tu.

Bila dah pening-pening tu baru lah teringat kat adik kat KL. Alahai, kenapa lah lambat sangat baru nak ingat. Call dia tanya raya haji kat mana, rupanya dia tak ke mana-mana. Terkejut den sambil teruja sekali sebab boleh la ajak dia turun Johor. Jadi pembantu import sekejap kat dapur. Hihi.

Alhamdulillah, dalam godaan kepenatan dan kemalasan yang bermaharajalela, akhirnya siap juga semua tempahan pelanggan sempena Aidil Adha hari tu. Boleh lah saya ke Felda Sg. Sayong dengan hati tenang sedikit. Beraya dengan keluarga kak Ayu Citarasa Rinduan, first time sambut raya haji dengan penuh kemeriahan. Meh tengok juadah yang ada~

Juadah hari raya seperti biasa, ketupat nasi, lepat pulut, kuah kacang, serunding kelapa, rendang ayam, sambal goreng, ayam kicap, lagi satu takde dalam gambar...kurma kambing

Bebiskut kekuih raya dan kek-kek sedap - kek pisang, kek gula hangus, kek buah, kek lapis mocha pandan, kek karamel nenas pandan

Puding dangdut bak kata kak Ayu, puding buah laici...memandai saya nak curah air sirap bagi berkaler masa nak ambil gambar... :p
Alhamdulillah, terima kasih buat kak Ayu dan keluarga kerana sudi mempelawa saya dan adik saya untuk beraya bersama. Walaupun sekejap je masa yang diluangkan bersama, dah cukup buat kita rasa seronok di hari raya. Kikiki. Moga Allah pelihara kesejahteraan akak dan keluarga, insya'Allah.


P/S: Dah nak konvo next week, 26 Oktober, sesi pagi, UTM Skudai. Jemput datang bawak bunga dan coklat.


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.