BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, December 19, 2013

Bunga Tangan dan Bunga Telur Koleksi Hevea


Sesiapa yang follow encik suami di Instagram atau berkawan dengan encik suami di Facebook, tentu dah nampak gambar ni beberapa hari lepas.

Cantik kan bunga tangan tu?

Nampak manis dan berseri aje.


Bunga tangan ni hasil dan produk daripada Koleksi Hevea, dibawa khas dari Pendang, Kedah Darul Aman oleh Kakakechik Adish Shida.


Menggunakan daun getah sebagai bahan asas untuk menghasilkan bentuk bunga, kemudian disembur dengan cat minyak untuk mencipta tona warna mengikut citarasa pelanggan. Saya sendiri pernah belajar dengan ibu kepada Kakakechik, cara-cara untuk menghasilkan bunga daun getah ni.


Ini pula bunga telur daripada kertas crepe. Memang cantik dan kemas hasilnya, ramai mak cik yang suka dan buat simpanan sebagai kenangan, bahkan ada yang simpan sebagai rujukan untuk buat bunga telur di kemudian hari. Hihi.

Bagi yang berminat untuk menempah, boleh ke blog Koleksi Hevea D'Hati, banyak lagi produk berupa bunga-bungaan kat sana~ :)

Terima kasih Koleksi Hevea!


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (21) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.