BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, February 27, 2014

Tabung Masjid

ada seorang kakak blogger
dia selalu senyum kat tabung masjid
hari-hari
kalau lalu tabung masjid mesti dia senyum

dah kenapa?

dia kata bukan senyum sebab nak aim curi duit tabung masjid
tapi senyum kan sedekah

alahai comelnya
tak pernah pun terfikir nak sedekahkan senyum kat tabung masjid

kalau tak ada duit dalam poket pun
langsung tak nak pandang tabung masjid
rasa segan dan malu
bahkan kalau ada duit seringgit dua pun
kadang-kadang tak pandang langsung tabung masjid

kalau sedekah senyum kan manis
tapi lagi manis kalau sedekahkan juga
barang seringgit dua
manfaatnya orang guna sampai kita masuk kubur

Tuesday, February 25, 2014

Tak Sempat

weekend ni
takkan menyempat buat kek lapis

jadi
minta maaf sangat-sangat
semua tempahan kena hold dulu

bagi saya ruang dan masa
melepas rindu

Thursday, February 20, 2014

Birokrasi

nak apply mybrain15
banyaknya prosedur
tak macam masa apply dulu
klik klik klik submit

sekarang
kena lalu banyak pihak
birokrasi sangat
nampaknya dah makin strict
baguslah

moga-moga layak

Wednesday, February 19, 2014

Nak Fit

penat~~~!

naik turun tangga
walau ada lif

kata nak fit
so jangan mengeluh

kawan meja sebelah pun da kurus
turun 20 kg
dalam masa dua bulan setengah aje

takkan tak termotivasi lagi?

#bukan nak kurus, tapi nak fit, dan nak 'flat', eh eh!


p/s: lepas ni saya post entry macam ni aje, boleh?

#bukanadaorangbacasangat #justnakmengomeluntukdirisendiriaje #takpekan

Tuesday, February 18, 2014

Selama Tuhan Kita Ada

ketahuilah

sedihmu
aku juga rasa

perit di hati
hanya Allah yang tahu

hari mendatang
masihkah ada sinar?

aku pujuk hati
"selama tuhanmu ada
takkan engkau tercela"
dan aku harap
kau terpujuk juga...


Tuesday, February 11, 2014

Eh, Macam Dah Malas Je!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Macam dah malas je nak berblog sekarang ni.

Mungkin lepas ni akan berehat lebih lama.

Terus tak update sampai bebila.

Terus rehat dari dunia blog.

Eh!

Tengoklah macam mana.

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.