BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, September 23, 2014

Konon Tahu

kalau kita
tak tahu
keadaan orang tu
macam mana
situasi orang tu
macam mana
jangan lah
sesuka hati kita
nak suruh orang tu
buat itu ini

konon-konon
itu yang paling wajar
sedangkan
siapa tahu
itu yang paling sukar
untuk orang tu buat

kalau benda tu senang
tak perlu tunggu
kau suggest macam tu
dah lama dah dia buat
boleh fikir tak?

so
get lost
dengan recommendation
"beli baru je,
berapa la sangat..."

sakit tahu tak?

1 comment:

Diana Rashid said...

ye la..dia pun boleh fikir sendiri..jadi pendengar saja tak boleh ke..kan??

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (21) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.