BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, February 27, 2014

Tabung Masjid

ada seorang kakak blogger
dia selalu senyum kat tabung masjid
hari-hari
kalau lalu tabung masjid mesti dia senyum

dah kenapa?

dia kata bukan senyum sebab nak aim curi duit tabung masjid
tapi senyum kan sedekah

alahai comelnya
tak pernah pun terfikir nak sedekahkan senyum kat tabung masjid

kalau tak ada duit dalam poket pun
langsung tak nak pandang tabung masjid
rasa segan dan malu
bahkan kalau ada duit seringgit dua pun
kadang-kadang tak pandang langsung tabung masjid

kalau sedekah senyum kan manis
tapi lagi manis kalau sedekahkan juga
barang seringgit dua
manfaatnya orang guna sampai kita masuk kubur

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.