Mentega Bukan Butter!

February 14, 2015

semalam
saya pergi satu kedai
area BBU
kedai Kek Lapis Sarawak
papan tanda kaler kuning

saja nak tengok
kek lapis dia
dan harga yang dia letak
harga dia ok lah
mahal sikit dalam dua tiga ringgit
dari yang kita-kita
jual online ni

bila rasa sikit
saya suka kek lapis asam manis dia
macam mana ye
orang buat sedap macam tu?
pelik
sebab tebal kot lapisan dia?
so jadi moist sikit

saya beli kek roll coklat sebiji
then gi kaunter untuk bayar
saja tanya owner dia
guna mentega ape ek?

"kitorang tak pakai mentega,
kitorang pakai butter"

errr...

butter...buttercup ke???

"buttercup bukan butter,
tu marjerin..."

errr...

ape beza butter dengan mentega?
bukan ke mentega tu butter ke?

"lain...mentega bukan butter..."

habis tu kat bahan-bahan dalam pamplet ni bubuh mentega?

"yang kat situ ade yang salah tu..."

hurmm...ok, butter macam SCS ngan Anchor tu la ye?

(diam)

ok...kalau tak nak share pun
mentega ape yang uols pakai
takyah lah buat cerita
mentega bukan butter

hailaaaa...

You Might Also Like

2 Comments

  1. jadi kak butter tu mentega la ye? marjerin pulak? errrrrr

    ReplyDelete
  2. kalau yang buat kek lapis ni biasanya diorg guna butter brand bakels sb boleh beli byk..dan rasa kek pun ok..

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com