Saturday, February 14, 2015

Mentega Bukan Butter!

semalam
saya pergi satu kedai
area BBU
kedai Kek Lapis Sarawak
papan tanda kaler kuning

saja nak tengok
kek lapis dia
dan harga yang dia letak
harga dia ok lah
mahal sikit dalam dua tiga ringgit
dari yang kita-kita
jual online ni

bila rasa sikit
saya suka kek lapis asam manis dia
macam mana ye
orang buat sedap macam tu?
pelik
sebab tebal kot lapisan dia?
so jadi moist sikit

saya beli kek roll coklat sebiji
then gi kaunter untuk bayar
saja tanya owner dia
guna mentega ape ek?

"kitorang tak pakai mentega,
kitorang pakai butter"

errr...

butter...buttercup ke???

"buttercup bukan butter,
tu marjerin..."

errr...

ape beza butter dengan mentega?
bukan ke mentega tu butter ke?

"lain...mentega bukan butter..."

habis tu kat bahan-bahan dalam pamplet ni bubuh mentega?

"yang kat situ ade yang salah tu..."

hurmm...ok, butter macam SCS ngan Anchor tu la ye?

(diam)

ok...kalau tak nak share pun
mentega ape yang uols pakai
takyah lah buat cerita
mentega bukan butter

hailaaaa...

2 comments:
Write Comments
  1. jadi kak butter tu mentega la ye? marjerin pulak? errrrrr

    ReplyDelete
  2. kalau yang buat kek lapis ni biasanya diorg guna butter brand bakels sb boleh beli byk..dan rasa kek pun ok..

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com