BLOG ENCIK SUAMI

Sunday, February 7, 2016

Selamat Pengantin Baru

Assalamualaikum dan selamat pagi.

Sempena cuti Chinese New Year ni, ramai betul kawan-kawan dan sedara mara yang melangsungkan perkahwinan. Alhamdulillah, bahagia bila tengok orang lain bahagia. Rasa syahdu aje bila tengok kawan rapat naik ke jinjang pelamin. Tapi rasa sedih bila takde rezeki untuk berada di samping mereka dan tengok depan mata mereka diijab-kabulkan.

Untuk kawan-kawan saya dan sedara mara saya tu:

Azien Wasli dan Saifolambia Hj Adenan
Hari ni birthday Azien, ini hadiah paling indah
Pasti
Rosmanifah Rosli dan Muhammad Safwan Ahmad Kamal
Kedua-duanya sahabat JKM KTC UTM
(Lelaki dukung anak tu Pengerusi JKM kami dulu)
Jodoh insya'Allah pasti bertemu, kan Mawar?
Nurshahira Roslan (Yang) dan Azhar
Ini dua pupu sebelah encik suami
Maaf Yang, tak dapat datang tolong kenduri
Tak sampai hajat nak setup candy table

Selamat mendirikan masjid! Semoga masjid yang dibina diberkati oleh Allah hingga ke jannah. Semoga kalian berbahagia dan bertabah mengharungi alam rumahtangga. Jika sebelum ini kalian mengenali pasangan kalian dari luaran, selamat mengenali suami atau isteri kalian dari dalaman pula. Mungkin saja ada pelbagai ujian dan ranjau dalam perjalanan, tetapi ingatlah semua itu jambatan menuju bahagia di sisi Allah. Jadikan rumahtangga yang dibina itu sebagai medium untuk kalian semakin mendekat kepada Yang Menganugerahkan Cinta. Cintailah Dia lebih daripada suami atau isteri kalian, maka kalian akan lebih memahami erti sebuah pernikahan, insya'Allah.

Daripada: Yang bernikah baru dua tahun.


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.