Original Food Fest ThaiMalay di Festival Konvokesyen UTM

Assalamualaikum dan selamat hari Jumaat.

Malam tadi, lepas delivery tempahan brownies, housemate saya ajak ke Festival Konvokesyen UTM ke 60 (FESKO UTM). Dia teringin nak ke Original Food Fest ThaiMalay yang dianjurkan kat FESKO tu.

Original Food Fest ThaiMalay @ FESKO-60 UTM

Tahun ni julung-julung kali rasanya sepanjang saya jadi mahasiswa UTM selama lebih 10 tahun, FESKO ada include Original Food Fest ThaiMalay dalam aktivitinya. Mungkin penganjur melihat akan potensi Thailand Food Fest ni daripada event-event di luar UTM sebelum ni. Thailand Food Fest memang selalu ramai pengunjung. Boleh lah menjadi tarikan untuk memeriahkan FESKO tu. Maka, tahun ni jugak lah FESKO ada banyak gerai makanan berbanding kebiasaan. 

Apa yang ada di Original Food Fest ThaiMalay FESKO UTM tu?

Jom tengok gambar-gambar ni!

Udang bakar @ Original Food Fest ThaiMalay FESKO-60 UTM

Ayam bakar madu @ Original Food Fest ThaiMalay FESKO-60 UTM

Jus buah mangga dan buah naga @ Original Food Fest ThaiMalay FESKO-60 UTM

Kambing bakar @ Original Food Fest ThaiMalay FESKO-60 UTM

Kebab ayam @ Original Food Fest ThaiMalay FESKO-60 UTM

Aneka kerabu @ Original Food Fest ThaiMalay FESKO-60 UTM

Meiyng Kham @ Original Food Fest ThaiMalay FESKO-60 UTM

Roti tisu @ Original Food Fest ThaiMalay FESKO-60 UTM

Somtam @ Original Food Fest ThaiMalay FESKO-60 UTM
Saya dan housemate makan kambing bakar dan kuey teow tomyam...alhamdulillah, sedapppp!

Kalau uols nak ke FESKO UTM nanti, jangan lupa terjah sekali Original Food Fest ThaiMalay ni ya! Kami pun nak pergi lagi nanti. Nak makan pulut mangga, kebab ayam, ayam madu, aiskrim kelapa, dan tomyam lagi. Eh, banyaknya! Hahaha!



Tempat: Dataran/Padang Kawad UTM

Tarikh: 25 April - 2 Mei 2018

Masa: 10 pagi - 12 malam

9 comments:

  1. Perghh dia dah sampai dah. Aiyooo sedap-sedap semua. Bestnya dapat makan kerabu kaki ayam oiii Sunah oiiii

    ReplyDelete
  2. eaok akak ada program kelab susu ibu johor kat UTM.. haisyhhh gatal kaki nak singgah..

    ReplyDelete
  3. @Sis Lin: sis memangggggg...peminat betullll kaki ayam..hahaha

    ReplyDelete
  4. banyaknya makanan. paling suka ayam percik. pergi pasar malam mesti nak beli.
    JanjiKita

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum sunah...yer la...tengok gambo teringat jumpa sunah kat UMall...meriah kalau pi sini semua makanan yg nak dimkn semuanya ada jer...belum pi lagi ni masih cari masa bila nak pi...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
  6. @Mar Mansor: sama laaa...saya pun sukaaa ayam percik! hihihi

    ReplyDelete
  7. ain tak tau plak ade pesta makanan thai, kebetulan tau ade fesko.dh lapar nampak jual2 makanan rupanya makanan thai.hahahha.ain makan nasi ayam hainan thai je. RM8 kauuuu.hahhaha..

    ReplyDelete

Dah abis baca tadi?

Terima kasih tinggalkan komen~ ;)

Powered by Blogger.