Jemputan Hari Raya Open House Swiss-Inn, Johor Bahru

July 15, 2018

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Dah habis Syawal. Dah masuk bulan Zulkaedah pun. Tapi saya masih nak update entri tertunggak yang sepatutnya saya publish pada dua hari last Syawal. Kekangan masa menyebabkan entri ni lambat keluar. Baru hari ni free sikit nak edit-edit gambar apa yang patut.

Kisahnya, hari Khamis lepas, kami dari JDT Blogger mendapat jemputan untuk menghadiri Hari Raya Open House di Swiss-Inn, Johor Bahru. Jamuan yang diadakan di Rilek the Cafe itu bermula dari pukul 12.30 tengahari hingga 4 petang. Saya bersama blogger Sis Lin tiba di hotel menghampiri pukul 1 tengahari. JDT Blogger lain yang turut serta adalah Mak Lin, Kak Mia dan Kak Seri.

Sampai kat venue jamuan, haruslah kita ambil gambar makanan dulu kan?

Nasi Beriyani Kambing @ Hari Raya Open House Swiss-Inn, JB

Laksa Johor @ Hari Raya Open House Swiss-Inn, JB

Bihun Sup Tulang Rawan @ Hari Raya Open House Swiss-Inn, JB

Lemang dan Rendang Ayam Pedas @ Hari Raya Open House Swiss-Inn, JB

Asam Pedas Ikan dan Daging Tetel @ Hari Raya Open House Swiss-Inn, JB

Otak-otak @ Hari Raya Open House Swiss-Inn, JB

Aneka Minuman @ Hari Raya Open House Swiss-Inn, JB

Aneka Buah-buahan @ Hari Raya Open House Swiss-Inn, JB

Rojak Buah @ Hari Raya Open House Swiss-Inn, JB

Aneka Pencuci Mulut @ Hari Raya Open House Swiss-Inn, JB

Sate Ayam dan Daging @ Hari Raya Open House Swiss-Inn, JB

Masa tengah ambil gambar tu pun orang dah start ambil makanan juga. Kita belasah aje snap gambar dengan muka tak tahu malu. Kalau malu, nanti gambar takde nak masuk blog. Bahahaha. Bila dah puas ambil gambar makanan, baru lah boleh makan. Ekeke.

JDT Blogger yang hadir @ Hari Raya Open House Swiss-Inn, JB

Bersama blogger Sis Lin, lepas beraya pergi merambu pulak merata-rata

Alhamdulillah, terima kasih Swiss-Inn, Johor Bahru atas jemputannya.

You Might Also Like

4 Comments

  1. Hehehe tetiba lapar tengok asam pedas dan laksa Johor tu huhuhu
    Aishh mana nak cari ni...

    ReplyDelete
  2. teringattt masaaa preview ramadhan dulu banyak betul otak-otak ain bedal.hahahaa...

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com