BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, April 7, 2009

Kenapa Manusia Begini?

Salam. Sekadar melontarkan persoalan yang bermain di hati saat ini.

Kenapa tak ramai orang suka benda baik? Kenapa manusia ciptaan ALLAH yang sukakan kebaikan memerangi benda yang baik? Kenapa manusia tak sedar sesuatu yang baik itu adalah untuk kebaikan mereka sendiri? Kenapa manusia sudah semakin lupa kepada Yang Menciptakan mereka? Kenapa hati yang buta tidak berusaha untuk celik?

RABB yang Maha Pemurah yang telah mengajarkan Al-Qur’an
DIA telah menciptakan manusia
Mengajarnya pandai berbicara
matahari dan bulan beredar menurut perhitungan
Dan tumbuh-tumbuhan dan pohon-pohonan kedua-duanya tunduk kepada NYA
Dan ALLAH telah meninggikan langit dan Dia meletakkan neraca (keadilan)
Dan ALLAH telah meratakan bumi untuk makhluk(NYA)
Maka Nikmat RABB kamu yang manakah yang akan kau dustakan lagi?
(QS.Ar-Rahman)


Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (48) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.