BLOG ENCIK SUAMI

Sunday, December 2, 2012

Kepada Enti Yang Ana Sayang...


Kepada enti yang ana sayang,

Tahniah atas baitul muslim yang telah dibina. Seronok ana tengok senyuman enti pada hari bahagia enti. Rasa gembira, rasa terharu, rasa sebak, dan segala rasa bercampur-campur dalam jiwa melihat enti telah pun selamat menjadi seorang isteri. Bahagia yang enti rasa turut berpindah ke dalam hati ana bila melihat enti sudah punya tangan untuk dipeluk dan sepasang kaki lain yang mengiringi dalam kehidupan akan datang... :')

Enti yang ana sayang,

Tak menipu kalau ana bagitau, tak dapat ana menahan air mata yang mengalir bila abang ipar enti amek turn untuk menepung tawar. Melihat dia menyampaikan pesan pada suami enti, untuk menjaga enti sebaik-baiknya, dan memeluk suami enti lepas tu, buat ana rasa terlalu sebak. Abang ipar enti yang menjaga enti sekeluarga setelah pemergian ayah, tentunya sangat besar rasa berat untuk dia melepaskan enti kepada seorang lelaki yang baru dalam keluarga. Ana nampak enti juga menitiskan air mata setelah dia menepuk bahu enti sebagai tanda sokongan kepada enti untuk melaksanakan tanggungjawab dalam dunia baru enti. Subhanallah.

Enti yang ana kasihi,

Sungguh ana bersyukur mengenali enti dan keluarga enti. Sungguh ana rasa dihargai apabila mereka mengenali ana dan menyambut baik kedatangan ana sebaik nampak kelibat ana di majlis enti. Biarpun hanya beberapa kali ana datang berkunjung berkongsi bantal dan melihat bumbung yang sama bersama mereka, alhamdulillah sepertinya enti banyak bercerita yang baik-baik tentang ana kepada mereka. Semoga ahli keluarga ana juga akan menghargai enti sebagaimana mereka menghargai ana. Insya'Allah.

Enti ni,

Terima kasih atas segalanya. Terima kasih atas rasa sayang, kasih dan cinta enti kepada ana selama ana bergelar sahabat kepada enti. Enti yang selalu ada bila ana rasa perlu. Enti yang ada di situ bila ana mahu meluahkan rasa dalam hati. Yang sentiasa sedia menerima kunjungan ana dari jauh dalam kesibukan hari enti sebagai seorang yang berkerjaya. Tidak terhitung kemaafan atas 1001 kesusahan yang ana timbulkan.

Enti yang ana cintai,

Akhir kata dari ana, terima kasih atas doa yang enti titipkan buat semua sahabat terutamanya Irdinians pada detik-detik perpisahan semalam. Doa dari ana juga buat enti, semoga dipermudahkan urusan enti selepas ini, diberkati masjid yang dibina, dilimpahi rahmat dan kesejahteraan olehNya hingga ke syurga.

Insya'Allah.


Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (48) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.