BLOG ENCIK SUAMI

Sunday, March 17, 2013

Jaga Hati-hati Ini


Ya Allah...
Jagakan hatinya...
Dan jagakan hatiku juga...
Ameen....


Bila Dah Lama Tinggal

Bila dah lama tak buat, hasilnya mesti tak berapa nak okay.

Of course tak memuaskan hati.

Mungkin sebab dah ingat-ingat lupa cara yang pernah dibuat dulu bila jadi benda yang sama. Ye, mungkin dulu pernah jugak tak berapa nak berhasil. Then cuba lagi buat sampai berhasil. Dah. Stop sampai situ aje. Lepas tu tinggal lama-lama sampai lupa.

Sekarang bila nak buat balik, dah jadi kekok nak buat. Dan hasilnya? Hurmmm. So-so aje. Kesilapan lama berulang lagi. Kan dah membazir waktu, tenaga dan kalau benda yang dibuat tu kek coklat, semestinya membazir juga bahan-bahan yang dibeli.

Alahai. Ni dah buat kali kedua dah ni. Lepas tu memandai pulak tukar cara bakar. Konon-konon nak buat double boiler bagi lagi moist, terus tak masak jadinya dalam tempoh masa yang ada. Kena lah bakar balik. Dah memakan masa yang lebih lama dari sepatutnya.

Memang sengaja beli bahan-bahan lebih untuk spare, takut jadi benda-benda macam ni lah. Takut tak berapa jadi. Dan takut kalau-kalau menjadi, ada yang nak order juga. So, bahan-bahan memang ada. Kiranya ada lah peluang untuk betulkan bila dah tersilap.


Macam kata-kata dalam gambar tumblr ni kan?

Harap-harap menjadi lah yang dah masuk dalam peti ais tu. Kalau tak ok juga, tak mahu lah buka tempahan.

Huhuhu.

Lepas ni nak melapis pulak. Jangan tak jadi sudahhh, sebab dah lama jugak tak melapis. Tapi rasanya melapis lagi senang daripada buat kek coklat!

Ehhhh! Mesti ada yang tak setuju!


Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (48) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.