Sky Above, Sand Below, Peace Within...

Sky Above, Sand Below, Peace Within... | Baca ayatnya saja pun dah menenangkan, bila dipadankan dengan maksud sebenar ayat dia, lagi rasa ketenangan yang cuba disampaikan tu. Ayat yang mungkin memberi inspirasi kepada sesetengah orang.


Siapa suka pantai? Siapa kalau stress or feeling down, rasa nak cari pantai? Antara keajaiban alam semulajadi milik Allah yang memberi 1001 ketenangan kepada pengunjung yang datang. Walau tak masuk mandi dalam laut, tapi duduk saja kat atas pasir sambil menikmati deruan ombak pun dah cukup memberi rasa nyaman.

Langit biru yang kadang-kadang berawan kelabu, cahaya jingga matahari terbenam di ufuk, burung-burung berterbangan pulang ke sarang, dan banyak lagi antara added value bila kita cari alam sebagai pengubat jiwa ketika dalam kegelisahan. 

Besar kan kuasa Tuhan?

سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم

Maha Suci Allah dengan segala puji bagi-Nya, Maha Suci Allah yang Maha Agung.

12 comments:

  1. Mrs. A suka sangat pantai tapi tulah dah lama tak ke pantai sedehhh!
    Tengok gambar pun jadilah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita pulak da lama tak pergi blog Mrs A! hahahahha..kejap gi kita datang tau

      Delete
  2. akak tak pernah tak suka pantai Sunah oi, sebab tu bila rindu pantai akak ajak laki akak balik kampung dia, kampung dia dekat dengan pantai... asal balik kerteh hari-hari lepak tepi pantai pun akak suka

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestnyaa...kampung saya kat bintulu dekat dengan pantai...tapi takde la dekat sangat...aktiviti lepak tepi pantai tu macam wajib seminggu sekali or dua minggu sekali...

      Delete
  3. hahaha tak suka pergi pantai sebab busuk. Panas pulak tu. Tu belum lagi kalau berpasir habis kaki. Kalau stress suka pergi taman atau hutan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bahahahhahah ini rare!!! mesti pantai tu tak berapa bersih..lepas tu pergi tengahari panas2 buat apa 😝😝😝

      Delete
  4. saya duk terengganu.. dekat pantai.. so agak biasa2 je dgn pantai.. saya lebih suka hutan/air terjun/gunung.. sebab jarang jumpa & mendamaikan.. satu lagi kurang panas berbanding pantai

    ReplyDelete
  5. pantey luak esplanade dekat je dgn rmh, dolok rami org ctok tapi since larangan merokok dikuatkuasakan, dah sunyik jadi pantey. kamek suka pantey tapi sik suka aik 🤣

    ReplyDelete
  6. cantik gambar.. ketenangan jiwa tu insyallah ada dimana2 jika dicari. dalam banyak bentuk. kite suka gak pantai tapi suka duduk lepak je kalo nak brendam tu malas. suka mandi air terjun and kolam kat hotel =P

    ReplyDelete
  7. Jom makan laksa tepi pantai..hehehehe

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com