Lelaki Di Telefon

Lelaki Di Telefon by Afieq Shazwan feat. Malik Abdullah


Dah berkali-kalu kubiar
kau mengatakan itu fitnah
lelaki di telefon
sekadar teman kau tak kenal pun

Baru-baru ini kusedar
Ternyata kata mereka benar
salah belok selekoh
rupa-rupanya kau dah selingkuh

Bila dipersoalkan kau tiada jawapan
Pahitnya berakhir dengan pertelingkahan
Tiada penyudah kau kata kumulakan
Maaf sayang kini aku sudah tak tahan

Lelaki di telefon
Siapa lelaki di telefon?
Rupa-rupanya kau mendua
Sungguh mudahnya kau berubah

Lelaki di telefon
Siapa lelaki di telefon?
Rupa-rupanya kau mendua
Sungguh mudahnya kau berubah

Ramai berkata yang kau liar
Aku hanya dengar dan diam

Lelaki di telefon
Rupanya teman di waktu tidur
Dan akhirnya kumula sedar
Ternyata kata mereka benar
salah belok selekoh
rupa-rupanya kau dah selingkuh

Bila dipersoalkan kau tiada jawapan
Pahitnya berakhir dengan pertelingkahan
Tiada penyudah kau kata kumulakan
Maaf sayang kini aku sudah tak tahan

Lelaki di telefon
Siapa lelaki di telefon?
Rupa-rupanya kau mendua
Sungguh mudahnya kau berubah

Lelaki di telefon
Siapa lelaki di telefon?
Rupa-rupanya kau mendua
Sungguh mudahnya kau berubah

Malik Abdullah (rap):
Cakap terang, siapa itu
Cakap sekarang jangan tipu
Bila check message kau tersipu-sipu
Panggil dia sayang panggil aku Bee kau dah keliru

Tolong jawab jangan gagap
Pilih kata betul betul bila kau nak cakap
Bila aku telefon dulu kau jawab cepat
Sekarang biar berdering-dering lambat angkat

Sudah sudah jangan bagi alasan
Kau pilih dia, teruskan berpasangan
Kau pilih aku, jangan dipermainkan
Bisik hati aku baik cari lainkan?

Lelaki di telefon
Siapa lelaki di telefon?
Rupa-rupanya kau mendua
Sungguh mudahnya kau berubah

Lelaki di telefon
Siapa lelaki di telefon?
Rupa-rupanya kau mendua
Sungguh mudahnya kau berubah

Lelaki di telefon
Siapa lelaki di telefon?
Rupa-rupanya kau mendua
Sungguh mudahnya kau berubah

Lelaki di telefon
Siapa lelaki di telefon?
Rupa-rupanya kau mendua
Sungguh mudahnya kau berubah

Lelaki di telefon


P/S: Masa mula-mula dengar lagu ni dua hari lepas, dengar macam Andi Bernadee, bila google rupanya orang lain. Bila tengok kat komen music video dia, memang ada jugak yang rasa ada aura Andi dalam lagu ni. In addition, ada sikit pengaruh Despacito gak. Maybe sebab genre reggaeton dia tu.
Lelaki Di Telefon Lelaki Di Telefon Reviewed by Sunah Sakura on February 02, 2020 Rating: 5

16 comments:

  1. Tak pernah dengar lagu ni. Nampak nau dah tua. Haha

    ReplyDelete
  2. la..igt apa la..lagu rupanya..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeee...cik nor ingat ade lelaki di telefon keee...ahahha

      Delete
  3. Pernah dengar sekali lepas tu rasa macam lagu ni tiruvasi lagu lain jadi macam xbest dan kurang menyengat. Hihi..

    ReplyDelete
  4. Selalu dengar lelaki di telefon...tp tu la..ingatkan andi bernandee tu..

    ReplyDelete
  5. Mana ada, lelaki tu dah gi Umrah hahahahahahahahaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha lelaki yang pakai telekung kat sana tu ke?

      Delete
  6. Ohoooo..depa ni la penyanyinya..tiap kali lagu ni tukar pasti tukar channel lain utk radio...marah betul dengar lagu ni...x tau la knp x suka..hahahahaha

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com

Powered by Blogger.