Cantiknya Bunga Rose Jepun Ni

Cantiknya Bunga Rose Jepun Ni | Setelah beberapa bulan berkembang-biak, akhirnya berbunga jugak pokok bunga Rose Jepun ciksun. Bersabar sungguh menunggu dia berkudup dan mula mekar berbunga. Tapi tak banyak lagi la bunganya sebab pokok pun baru nak hidup.

Cantiknya Bunga Rose Jepun Ni

Antara pokok yang paling ciksun suka adalah ini. Bunganya rare lain dari yang biasa. Ciksun cucuk banyak-banyak juga pokoknya ke beberapa pasu kecil yang lain. Ciksun perasan jugak, pokoknya kena betul-betul da besar baru dia akan berbunga. Besar di sini maksudnya batang pokok tu dah gemuk betul, bukan jenis halus lagi macam lidi.

Cantiknya Bunga Rose Jepun Ni

Cantiknya Bunga Rose Jepun Ni

Yang dua ni pun cantik, kaler dwitone pink dengan purple and kaler pink cair. Sebelum ni yang kaler kuning pun ada tapi tak sempat ciksun ambil gambarnya untuk simpan dalam koleksi, bunganya da jatuh dah. Ok, nanti kalau berbunga banyak-banyak lagi, ciksun share lagi tau!

12 comments:

  1. Waaa pepagi dah berkebun yaa Cik Sunn..baguih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni gambo semalam, schedule semalam..haha..pagi ni da kat opis uik

      Delete
  2. Cantik-cantik semuanya. Selamat berkebun Cik Sun

    ReplyDelete
  3. pokok paling senang tanam, bila berbunga nak cantik je laman :) ♕Tiara Sapphire♕

    ReplyDelete
  4. Bunga rose jepun multicolor dan dwitone cantik. Suka tengok bila masa dia kembang tu. Lawa! Tapi satu color pun dah nampak cantik, kan?

    ReplyDelete
  5. antara bunga kegilaan my mom jugak.. tngk
    dah makin membiak ditanam..

    ReplyDelete
  6. aida baru jer korbankan semua ros jepun.
    aida sendiri yg da tak terjaga.
    sedih sgt! sekarang heboh membela pokok sayur.
    ros jepun terabai... mati semuanya, sun.

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com