Kuih Bulan Tradisional DoubleTree by Hilton, Johor Bahru

Kuih Bulan Tradisional DoubleTree by Hilton, Johor Bahru | Belum habis lagi cerita kuih bulan. Selagi tak sampai 21 September, memang akan ada lagi. Haha. Kali ni ciksun cuba pulak kuih bulan tradisional dari DoubleTree by Hilton, Johor Bahru. Kuih bulan dihantar dengan LalaMove sampai ke rumah.

Kuih Bulan Tradisional DoubleTree by Hilton, Johor Bahru

Cantik beg kertas yang mengandungi kotak kuih bulan.

Kuih Bulan Tradisional DoubleTree by Hilton, Johor Bahru

Lagikan cantik, kotak kuih bulannya. Kotak segiempat dengan hiasan kerawang yang mempamerkan secara samar-samar isi kat dalam.

Kuih Bulan Tradisional DoubleTree by Hilton, Johor Bahru

Ada 4 kotak kecil pula di dalamnya. Warna merah dan warna emas. Ciksun bukak satu per satu. Tengok perisa apa yang ada dalam kotak tu.

Kuih Bulan Tradisional DoubleTree by Hilton, Johor Bahru

Kuih Bulan Tradisional DoubleTree by Hilton, Johor Bahru

Kuih Bulan Tradisional DoubleTree by Hilton, Johor Bahru

Kuih Bulan Tradisional DoubleTree by Hilton, Johor Bahru

Kuih Bulan Tradisional DoubleTree by Hilton, Johor Bahru

Terkezuttt sikit sebab ada perisa durian. Teruja sebab memang teringin nak rasa kuih bulan berperisa durian. Memang sedap dan ligh-light aje rasa duriannya. Takde lah terlalu kuat bau durian sampai orang lain pening. Haha.

Kuih Bulan Tradisional DoubleTree by Hilton, Johor Bahru

Kuih Bulan Tradisional DoubleTree by Hilton, Johor Bahru

Kuih Bulan Tradisional DoubleTree by Hilton, Johor Bahru

Perisa kacang merah pun sedap, ciksun suka perisa ni. Kalau dalam roti pun ciksun suka, apatah lagi dalam kuih bulan. Hihi. Tapi kalau dalam jajjangmyeon, ciksun tak boleh telan lagi. Eh! Macam kluster berbeza pulak ni. Haha.

Lagi dua tu perisa labu dan pure lotus. Pun sedap juga. Pure lotus ni kan perisa basic dan wajib ada kalo musim kuih bulan. Setiap biji kuih bulan ni harganya RM26, kalo beli 4 biji/sekotak, harganya RM98nett sahaja. Murah RM10 dari harga beli satu satu.

Senarai penuh kuih bulan DoubleTree by Hilton, Johor Bahru:
  • Baked Pure Lotus
  • Baked Pure Lotus with Single Yolk
  • Baked Red Bean
  • Baked Black Sesame Lotus
  • Baked Green Tea Lotus
  • Baked Tiramisu Lotus
  • Baked Pumpkin Lotus
  • Baked Durian Lotus

Bagi pembelian 4 kotak kuih bulan dari DoubleTree by Hilton, Johor Bahru ni sehingga 31 Ogos 2021, uols boleh dapat percuma 1 kotak lagi kuih bulan ye! Ya Allah, berbaloi-baloi gila! Tinggal dua hari lebih aje lagi ni, apa tunggu lagi?

Cepat order!

Kuih Bulan Tradisional DoubleTree by Hilton, Johor Bahru

Selain tu, ada jugak promo menu khas Festive Flavours of Mid-Autumn Tradition dari 15 Ogos - 21 September 2021. RM368nett per set (4 pax), dapat complimentary 1 box mooncakes (4 pcs) dan teh Dilmah.

Kuih Bulan Tradisional DoubleTree by Hilton, Johor Bahru

Kuih Bulan Tradisional DoubleTree by Hilton, Johor Bahru

Call: +607-268 6868
Email: JohorBahru.FB@hilton.com
*Delivery charge RM1.40 per km from hotel

6 comments:

  1. Packaging pun nampak exclusive . Nampak mahal

    ReplyDelete
  2. sedapnya! kotak je dh nmpk mewah..
    rs lg mewah agknya.. hihi

    ReplyDelete
  3. sedapnya kuih bulan ni.Dah la kota tu nampak exclusive..

    ReplyDelete
  4. Exclusive sangat mooncake ni. Siap ada hilton lagi tu. Bilalah dapat makan mooncake ni. Harga dia bukan biasa biasa tu.

    ReplyDelete
  5. I like mooncake yang camniii.. Isi telur masin tuuu . i like!

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com