Buffet Ramadhan 2022 - Dari Dapur Fraser @ Fraser Place Puteri Harbour

Buffet Ramadhan 2022 - Dari Dapur Fraser @ Fraser Place Puteri Harbour

Buffet Ramadhan 2022  - Dari Dapur Fraser @ Fraser Place Puteri Harbour | Ini pertama kali ciksun mencuba menu berbuka puasa dekat sini. Sebelum-sebelumnya, ciksun pernah try Hi-Tea Buffet dia, sangat ok sebab meriah dengan seafood. Kali ni, kita cuba pulak menu iftar diorang bertemakan Dari Dapur Fraser.

Bufet Ramadan 2022 - Dari Dapur Fraser @ Fraser Place Puteri Harbour

Menu yang paling buat ciksun terpikat adalah Nasi Briyani Ros dia. Unik betul sebab ade "ekor" dalam tu. Bukan ekor yang bukan-bukan guysss, tapi ekor binatang makan rumput mbekkk. Haha! Jarang-jarang sekali ciksun jumpa, kalo buat sendiri Nasi Kari Kambing Adabi pun, guna daging kambing aje, first time jumpa yang pakai ekor kambing. Tak sure juga mana dapat nama Ros kat Briyani tu, mungkin bentuk dia macam bunga ros atau penciptanya bernama Ros? Hahaha!

Bufet Ramadan 2022 - Dari Dapur Fraser @ Fraser Place Puteri Harbour

Nasi Briyani ni kalo makan dengan Gulai Babat Nangka Muda or Kari Kambing Kentang dia, fuhhh terangkat beb! Sedap gilerrr padanannya! Haaa, lap sikit air liur menjejes tanpa disedari tu 😆

Dah habis lap air liur, boleh lah sambung tengok gambar-gambar menu kat bawah ni.

Bufet Ramadan 2022 - Dari Dapur Fraser @ Fraser Place Puteri Harbour

Bufet Ramadan 2022 - Dari Dapur Fraser @ Fraser Place Puteri Harbour

Bufet Ramadan 2022 - Dari Dapur Fraser @ Fraser Place Puteri Harbour

Bufet Ramadan 2022 - Dari Dapur Fraser @ Fraser Place Puteri Harbour

Bufet Ramadan 2022 - Dari Dapur Fraser @ Fraser Place Puteri Harbour

Bufet Ramadan 2022 - Dari Dapur Fraser @ Fraser Place Puteri Harbour

Bufet Ramadan 2022 - Dari Dapur Fraser @ Fraser Place Puteri Harbour

Bufet Ramadan 2022 - Dari Dapur Fraser @ Fraser Place Puteri Harbour

Haa, kambing golek sebesor gergasi pun ada, tapi dalam gambar tu tak muat nak tunjuk sampai ke bontot kambing. Tengok aje leher kambing tu pun da sebesor tangan dia. Hahaha! Kalo nak tengok jugak, boleh belek aje dekat page FB Sunah Sakura. Kat sana ciksun upload semua gambar menu yang ada.



Bagi uols yang datang berbuka kat sini nanti, jangan lupa cuba menu lauk-pauk dia jugak ya! Ada Udang Nestum, Asam Pedas Ikan, Lala dengan Kupang Masak Cili, Rendang Ayam, dan macam-macam lagi. Prawns on Ice pun ada. Alaaahai, sesuka hati aje ciksun bagi nama, asalkan paham, udah lerrr 🤣

Paling ciksun suka, pencuci mulut dia banyakkkkk pilihan! Ada kuih-muih, buah-buahan, aneka kek dan juga pastri. Oh, lain daripada yang lain, diorang ada serve Lemang Periuk Kera jugak tau! Jemput mencuba nanti!

Nah details!

Dari Dapur Fraser @ Fraser Place Puteri Harbour
Swatches Coffeehouse, Lobby Level
8 April - 1 Mei 2022 | 6.30 pm - 10.00 pm

RM118+ per Dewasa
RM68+ per Kanak²/OKU

Untuk tempahan dan pertanyaan:
Whatsapp: +6013 778 6821
Call: +607 530 8837

Post a Comment

1 Comments

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com