BLOG ENCIK SUAMI

Sunday, February 13, 2011

Tak Boleh Sayang Hari-hari!

Okie~ beberapa hari ni sibuk cakap pasal Valentine je. Sebab apa? Sebab kempen tu. Macam-macam yang kita baca kat dunia maya kan? Kat blog-blog...macam-macam ada, komen-komen pun banyak. Yang setuju? Banyak...yang tak setuju? Tak pasti pulak.. yang senyap-senyap sambut? Mungkin ada...

Dan yang salah faham? Ramai jugak...salah faham yang macam mana? Jom tengok balik banner kempen...


Kita tak sambut Valentine sebab hari-hari bagi kita adalah hari untuk berkasih-sayang (selain daripada Islam memang mengharamkannya). Tapi, kena sedar... Term berkasih-sayang kat sini untuk siapa? Untuk aweks dan balaks ke? No no no...kapel pun, sebenarnya tak boleh tau~ Haram...sebab ape? Sebab Allah haramkan zina...eh, kapel tu zina ke? Memang tak, tapi kapel tu mendekati zina. Nak berkasih-sayang? Dengan mak ayah, adik-beradik, saudara mara, kawan-kawan...suami isteri... Ya, suami isteri...:) Baru boleh berkasih sayang... Taknak lah cakap banyak...gi jenguk blog Jejaka Terhangat pasal ni. ;)

Mereka juga sudah join sebarkan kempen...

MO
Aima in Luv

Ada lagi?




6 comments:

aima in luv said...

thnx sis.. sbb masukkan nama aima...

Sunah Mohammad said...

@aima in luv

u're welcome my dear...:)

masterfaiz.com said...

Selamat Menyambut Hari Valentine!

Sunah Mohammad said...

@masterfaiz.com

nice! terima kasih!

FasiHaH SupiaN said...

http://psycho-mate189.blogspot.com/2011/02/valentines-day-what-maher-zain-said.html

baru dapat online.hehehehe

Sunah Mohammad said...

@FasiHaH SupiaN

orait~ saya masukkan sekali dalam entry baru post tadi ye~ ;)

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.