TERBAIK DARI ENCIK SUAMI

Friday, November 21, 2014

GIVEAWAY HUJUNG TAHUN BERSAMA DIANARASHID.COM

Assalamualaikum...


Dengan ini bermula lah giveaway hujung tahun dari dianarashid.com dan sudi2 kan lah untuk sertainya kerana ada banyak hadiah menarik yang boleh kawan-kawan menangi.Berikut adalah senarai hadiah :-

Dish Wash Concentrate x 1 pemenang
Herbal Blend® Multi-Purpose Cream x 2 pemenang
telekung lycra x 1 pemenang
topup RM10 X 3 pemenang
Fridge magnet London + keychain (1 pemenang) 
Fridge magnet Malaysia + keychain (1 pemenang)
Topup RM10 x 1pemenang
Fridge magnet cameron highland x 4 pemenang
Shawl x 1 pemenang
Topup Rm10 x2
1 paket Mykoko rm39/500g x 1 pemenang
2 voucher KFC x 1 pemenang
baju muslimah x 2 pemenang
wang tunai rm50 x 1 pemenang
Home Binder 2014 x 1 pemenang

Syarat-syaratnya...:-

1- Buat satu entry bertajuk " GIVEAWAY HUJUNG TAHUN BERSAMA DIANARASHID.COM"

2- Like semua facebook page penaja(wajib ):-















3- Follow blog penaja( wajib) :-


4- Follow Instagram penaja (jika  ada)


5- Add google + :-


6- Tinggalkan link entry anda di entry ini 

jangan lupa letak kan link blog www.dianarashid.cm di bloglist anda supaya tak terlepas pandang apa2 update terkini.Tarikh tutup giveaway ini ialah pada 10-12-2014 .Pemenang dipilih melalui random.org .Keputusan akan diumukan sebelum 15-12-2014

Sekian..

Thursday, November 20, 2014

Free Screening TGV - The Hunger Games: Mockingjay - Part 1

itu ibu jari tangan encik suami

malam tadi
pergi screening
The Hunger Games: Mockingjay - Part 1
dapat free tiket
untuk dua orang
kat TGV 1 Shamelin

pergi dengan encik suami
awal-awal
dalam pukul 4 lebih
sebab dia takut jammed

sampai 1 Shamelin
terus solat Asar
merata cari surau
sebab mall masih baru
eh bukan,
sebab baru pertama kali
datang sini
akhirnya jumpa kat 1st floor
kena keluar ke tempat parking
sebab surau dia kat parking

lepas tu pergi makan
sambil suami charge handphone
kedai makan pun tak banyak
ada Subway
ada Old Town White Coffee
lepas makan, solat Maghrib
lepas Maghrib, naik tingkat 5
dah ada meja depan TGV
untuk edar screening ticket
dalam 7.30 orang dah beratur
kami pun join
dapat Free Seating

tunggu-tunggu
rasa macam lama lagi
pukul 8 lebih
turun bawah balik
solat Isyak
lepas Isyak
naik tingkat 5
tengok orang da ramai
tunggu depan tangga
nak masuk hall

8.45 macam tu
dah boleh masuk
macam biasa, iklan dulu 20 minit
lepas tu baru movie

kalau tak ikut movie ni
sebelum-sebelum ni
mesti rasa start dia macam slow sangat
dan kalau sebelum-sebelum ni
memang tengok movie ni saje
tanpa baca novel dia
dan kenal movie ni
sebagai action-adventure movie
mesti rasa kali ni
movie dia tak banyak action
takde nak lawan-lawan dalam games
macam dulu
bagi yang high expectation macam tu
akan agak mengecewakan anda
come on, ni baru Part 1 ok?

for me,
movie was ok
rasa macam banyak jugak
cerita dia
dalam 2 jam 5 minit
banyak explanation
on what was happening masa Quarter Quell
dalam previous movie
bagi yang baca novel pun
jangan lah high expectation sangat
tak semua diorang akan masukkan
dalam movie ni, ok?
contohnya, pembantu-pembantu Cinna
takde pun dalam movie ni
and talk about Cinna
saya mengaku saya menangis
bila Effie mengiyakan he's gone
sebab dia sangat-sangat rapat
dengan Katniss
ada banyak part
yang agak menyentuh hati
bila hospital in District 8
kena bom oleh Capitol
bila Gale & the gang hampir kena tangkap
masa nak selamatkan Peeta
ok, part ni memang sangat saspen
dan mendebarkan
dapat rasa jantung duk berdegup laju
sepanjang waktu ni
banyak jugak part kelakar
yang boleh buat kita tergelak
dan aksi comel Buttercup
bila main cahaya lampu dengan Katniss

and kalau yang da baca novel dia
walaupun tak sampai separuh macam saya
mesti rasa tak berapa nak terkejut dan teruja
sebab da tau jalan cerita
orang sebelah-sebelah duk gasping
kita buat dek aje -_-"

so saya tak nak habiskan
novel Mockinjay saya
biar kat situ aje
sampai release movie
Mockingjay Part 2
boleh?

baru la saspen
hahaha

Sunday, November 9, 2014

Jauh

pinta pada Tuhan
moga-moga
bila ditimpa ujian
hati-hati kita
kuat bertahan

pinta pada Tuhan
moga-moga
bila hidup penuh dugaan
jangan hingga jiwa-jiwa kita
pergi menjauh dari Tuhan

kecewa
berputus harap
lemah segala
hingga lalai akan CINTA
pada Dia
tanda hati sakit kita rela
syaitan menjadi raja

astaghfirullah
infiniti kali
kerna saat ini
aku baru teringat
untuk mengingatkan...

Blogger Rajin Komen

Get this widget
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari Jeneral Sunah Suka Sakura dot com.