TERBAIK DARI ENCIK SUAMI

Thursday, November 20, 2014

Free Screening TGV - The Hunger Games: Mockingjay - Part 1

itu ibu jari tangan encik suami

malam tadi
pergi screening
The Hunger Games: Mockingjay - Part 1
dapat free tiket
untuk dua orang
kat TGV 1 Shamelin

pergi dengan encik suami
awal-awal
dalam pukul 4 lebih
sebab dia takut jammed

sampai 1 Shamelin
terus solat Asar
merata cari surau
sebab mall masih baru
eh bukan,
sebab baru pertama kali
datang sini
akhirnya jumpa kat 1st floor
kena keluar ke tempat parking
sebab surau dia kat parking

lepas tu pergi makan
sambil suami charge handphone
kedai makan pun tak banyak
ada Subway
ada Old Town White Coffee
lepas makan, solat Maghrib
lepas Maghrib, naik tingkat 5
dah ada meja depan TGV
untuk edar screening ticket
dalam 7.30 orang dah beratur
kami pun join
dapat Free Seating

tunggu-tunggu
rasa macam lama lagi
pukul 8 lebih
turun bawah balik
solat Isyak
lepas Isyak
naik tingkat 5
tengok orang da ramai
tunggu depan tangga
nak masuk hall

8.45 macam tu
dah boleh masuk
macam biasa, iklan dulu 20 minit
lepas tu baru movie

kalau tak ikut movie ni
sebelum-sebelum ni
mesti rasa start dia macam slow sangat
dan kalau sebelum-sebelum ni
memang tengok movie ni saje
tanpa baca novel dia
dan kenal movie ni
sebagai action-adventure movie
mesti rasa kali ni
movie dia tak banyak action
takde nak lawan-lawan dalam games
macam dulu
bagi yang high expectation macam tu
akan agak mengecewakan anda
come on, ni baru Part 1 ok?

for me,
movie was ok
rasa macam banyak jugak
cerita dia
dalam 2 jam 5 minit
banyak explanation
on what was happening masa Quarter Quell
dalam previous movie
bagi yang baca novel pun
jangan lah high expectation sangat
tak semua diorang akan masukkan
dalam movie ni, ok?
contohnya, pembantu-pembantu Cinna
takde pun dalam movie ni
and talk about Cinna
saya mengaku saya menangis
bila Effie mengiyakan he's gone
sebab dia sangat-sangat rapat
dengan Katniss
ada banyak part
yang agak menyentuh hati
bila hospital in District 8
kena bom oleh Capitol
bila Gale & the gang hampir kena tangkap
masa nak selamatkan Peeta
ok, part ni memang sangat saspen
dan mendebarkan
dapat rasa jantung duk berdegup laju
sepanjang waktu ni
banyak jugak part kelakar
yang boleh buat kita tergelak
dan aksi comel Buttercup
bila main cahaya lampu dengan Katniss

and kalau yang da baca novel dia
walaupun tak sampai separuh macam saya
mesti rasa tak berapa nak terkejut dan teruja
sebab da tau jalan cerita
orang sebelah-sebelah duk gasping
kita buat dek aje -_-"

so saya tak nak habiskan
novel Mockinjay saya
biar kat situ aje
sampai release movie
Mockingjay Part 2
boleh?

baru la saspen
hahaha

Sunday, November 9, 2014

Jauh

pinta pada Tuhan
moga-moga
bila ditimpa ujian
hati-hati kita
kuat bertahan

pinta pada Tuhan
moga-moga
bila hidup penuh dugaan
jangan hingga jiwa-jiwa kita
pergi menjauh dari Tuhan

kecewa
berputus harap
lemah segala
hingga lalai akan CINTA
pada Dia
tanda hati sakit kita rela
syaitan menjadi raja

astaghfirullah
infiniti kali
kerna saat ini
aku baru teringat
untuk mengingatkan...

Tuesday, October 28, 2014

Takut

dua tiga kali
sejak akhir-akhir ini
soalan-soalan itu
kembali menujah-nujah
akal fikiran

dan terus
aku buntu
aku, dia, dia...
tidak punya jawapan
yang benar-benar
jitu
yang aku dengar hanya
"kau terlalu tertekan dengan dunia"

Allah...
benar kadang aku takut
dan takut itu buat aku menangis
sendiri
kehidupan yang membuatkan aku takut
hidup sebagai manusia
buat aku rasa takut
menangis

sampai bilakah agaknya
aku akan terus di sini
memikul jawatan "manusia"?

dan bagaimana kelak
jika sepatang mata
yang aku gunakan ini
akan tamat "kontrak"nya
di dunia?

dan bilakah masa itu
akan tiba?
bukan...
ADAkah masa itu AKAN tiba?

Allah...Allah...Allah...

Blogger Rajin Komen

Get this widget
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari Jeneral Sunah Suka Sakura dot com.