Mata Kamu Cantik?

Pernah terfikir tak mata kamu-kamu semua macam mana rupanya?

Ala...mata kamu yang cantik tu~ Yang selalu dipuji puja tu...

Yang bulat macam mata Heliza, yang hijau macam mata Harry Potter, yang sepet-sepet macam mata orang Korea...

Ni nak tunjuk kalau tengok dekat-dekat...

.

.

.

.

.

Jangan terkejut ek...

.

.

.


Cikgu Fizik, Suren Manvelyan amek gambar ni dengan menjadikan kawan-kawan dan pelajarnya sebagai model. Enchek Manvelyan ni ada webphotos gak, kira dia memang pandai amek gambar la...tapi dia tak nak kongsi pon cane cara nak amek gambar mata dekat-dekat macam ni...tu yang diceritakan dalam NI la...siap masuk paper online lagi~~Ni baru satu gambar je... Jenguk lagi 19 baki gambar mata yang 'cantik-cantik' tu kat web Enchek Manvelyan kat sini~

Tu lah mata kita...yang Allah dah cipta...sangat kompleks, tentulah kita tak mampu nak cipta sesempurna tu... Yang kita mampu buat adalah menjaganya dengan baik...sebab untuk menggantikan yang sekompleks tu memang susah...pinjam mata orang lain pun, still ada komplikasinya kalau tak buat betul-betul...

Jadi, bersyukurlah.... ;)


Admin: Alhamdulillah, sekarang dah ade depan laptop, dah tak perlu autopublish... :) Actually dah set untuk autopublish, tapi tak keluar...jadi draft lak. :)


12 comments:

  1. yeehaa..mata heliza gak cun..mata yana pun cun

    ReplyDelete
  2. @Ujang9897

    hok alah paknyah..laju jek kalo sebut heliza ye...:p nasib bek nama kak yana pun disebut..hehehe

    ReplyDelete
  3. hee . macam mengerikan pulak tengok dekat-dekat . sib baik ada warning . haha . btw, saya dah follow awk .sudi2 datang jengah blog saya yang tak seberapa ya?

    ReplyDelete
  4. @marfieyra

    hehe~ sebab tu letak warning awal tu~
    o..terima kasih~ insya'Allah saya datang jap lagi ye~

    ReplyDelete
  5. subhanallah..kacakkan mata yg Allah bgi:)Alhamdulillah

    tp cmne ow nya amik gmbr cmya??xbhyakan mata ka??

    ReplyDelete
  6. @ieyba

    ntahla deng~ nya sik mok gtauk..mun nya gtauk, rugilah nya...hehe

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com