BLOG ENCIK SUAMI

Monday, February 14, 2011

KEMPEN: Kami TAK Sambut Hari Valentine~

ENTRI MELEKAT SEHINGGA 14 FEBRUARI, SILA SCROLL KE BAWAH UNTUK ENTRI-ENTRI TERBARU. TERIMA KASIH~ ;)


Hati ni terdetik nak buat satu kempen sempena hari yang bakal tiba tak lama lagi. Hari ape? Cuba teka~ Heh~ Hari ape lagi kalau bukan hari yang termahsyur dalam bulan Februari, Hari Valentine! Orang Melanau cakap Valentine's Day~ :D

Jangan salah faham! Bukan saya nak ajak semua menyambut Hari Valentine, tapi nak menyeru yang beragama Islam supaya tidak menyambut hari ini. Sebab apa tak boleh sambut? Sebab ni...sila baca~


Salah satu versi terkuat menyatakan asal usul sejarah Valentine’s Day bermula di sekitar tahun 270M, di zaman pemerintahan Maharaja Rom iaitu Maharaja Claudius II yang zalim. Rom ketika itu terlibat di dalam beberapa peperangan yang berdarah dalam usaha untuk meluaskan empayarnya.

Claudius menghadapi kesukaran untuk mendapatkan tentera. Pada pandangan beliau sebab utama pemuda-pemuda Rom tidak berminat menjadi tentera ialah kerana mereka sukar meninggalkan kekasih dan keluarga mereka. Untuk mengatasi masalah ini, Claudius telah mengharamkan semua perkahwinan dan pertunangan di kalangan masyarakat Rom.

Saint Valentine merupakan salah seorang paderi Rom ketika itu. Beliau bersama seorang paderi lain bernama Saint Marius secara rahsia telah membantu mengahwinkan pasangan-pasangan yang ingin berkahwin. Akibatnya beliau telah ditangkap, dipenjara, dan dijatuhkan hukuman bunuh pada tanggal 14 Februari tahun 270 M. Beliau dianggap ‘syahid’ oleh para penganut Kristian ketika itu.

Sebelum dijatuhkan hukuman bunuh, ramai golongan muda menziarahi Saint Valentine semasa beliau di dalam penjara sebagai tanda sokongan dan simpati. Salah seorang yang kerap mengunjungi beliau ialah anak gadis kepada seorang pengawal penjara yang akhirnya membibitkan perasaan kasih sayang di antara mereka.

Pada hari Saint Valentine dijatuhkan hukuman bunuh, beliau telah meninggalkan sekeping nota kepada gadis tersebut dengan menulis ucapan terima kasih dan diakhiri dengan perkataan "Love from your Valentine". Menurut sejarah, nota inilah yang memulakan budaya Valentine’s Day. [Sumber dari SINI]


Disebabkan itu, Hari Valentine haram disambut oleh masyarakat beragama Islam, ok? Bak kata Areliff kat blog dia...


Lagipun, hari-hari adalah hari untuk berkasih sayang kan? Takkan satu hari je kot~ Hee... Jadi, kamu-kamu yang Muslim, saya ajak joinlah kempen ni~ terutamanya blogger, sebarkan kempen ni dengan menempek banner kempen di atas dalam entry, buatlah pengisian apa yang patut ya~ just nak letak banner kempen pun takpe~ saya tak kisah~ yang penting kita menyampaikan kepada saudara seagama, mungkin ramai lagi yang tak tahu kan? :) Nak tag kawan-kawan? Dialu-alukan~ :) Saya akan buat entry ni sebagai sticky post~ Hingga 14 Februari 2011. Sebelum tu, saya nak tag jugak lah~ Cik Puan Nabila, Kak Shida, Amalina, Qaseh, Paknyah Ujang, Ir NazWavex, Kak Deqdeq, Norfa, Ady Budika, Hakim, Budak Logam, Syah, Abdul, Zhafri, Anies, Niesz, eh banyak lak! Semua lah yang baca dan TERbaca tu! :D




164 comments:

udin said... Reply to comment

hurm.. karang sy wat gak entry pasal kempen ni.. thanks 4 tag ye.. :)

Pendapat Syah said... Reply to comment

thanks..malam ni ingat nak buat pasal benda ni.hehe.ok xpa..boleh join teruslah, kempen kesedaran ni...bagus2 bah

anies anessa said... Reply to comment

mari boikot valentine!!!!!!

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@udin

terima kasih udin~

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@Pendapat Syah

terima kasih syah~ jangan lupa join~

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@anies anessa

boikot2! jom sebar~~

Nurnarnia Cassem said... Reply to comment

ya. mena ya. kmk pun sokong la! hik ^.^

mohd zhafri said... Reply to comment

bgus2!!! petang nnt den buat....jap g nak g kelas...hoho

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@Nurnarnia Cassem

hehe~ sebarkan k~

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@mohd zhafri

okie~ belajar leklok~

faraa halim said... Reply to comment

sokong ;))

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@faraa halim

jom sebarkan~

Ibnu Jamil said... Reply to comment

Assalamualaikum..saya pun dah tag akak dan lancarkan kempen ni di blog

http://www.ibnujamil.com/2011/02/kempen-kami-tak-sambut-valentine-day.html

Ujang9897 said... Reply to comment

wow...terbaik

YanaMIB said... Reply to comment

terbaekk!! nak buat jugak la wpn x kena tag..kita copy ye..hihi ^_^

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@Ibnu Jamil

akak jenguk sat lagi~ :)

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@Ujang9897

jum sebarkan ye paknyah~

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@YanaMIB

lupa nak tambah Paknyah Ujang & tunangannya...:D sila-sila~ :)

NURUL NADIAH MAMAT said... Reply to comment

nice entry sunah....
tetuba tergelak bila baca nama ujang.....ekeke.....

... said... Reply to comment

as salam..
disebarkan~

;)

aDisH.sHidA said... Reply to comment

ok sunah t akak sebar2kan erk...akak mmg x penah pun sambut..hahaha...bg akak takde makna pun 14/2...sayang setiap ari kena ada...hehehe....

JUNKO-EL-HIDA said... Reply to comment

Yes..saya akan join tapi dengan artikel yg sedia ada k Sunah..Saya support awk..

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@NURUL NADIAH MAMAT

hehehe...memang dia paknyah no 1!

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@...

salam kamu~ terima kasih~

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@aDisH.sHidA

hehe..betul2, tiap hari sayang~~~ ;)

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@JUNKO-EL-HIDA

okie, boleh saja~ terima kasih!

NURUL NADIAH MAMAT said... Reply to comment

ekeke...tak baik....

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@NURUL NADIAH MAMAT

hehe~ takpe..paknyah saya baek~~ :D (macam gelaran paksu, pakngah dan paklong lak!~ :p)

Tuan Muda Naim said... Reply to comment

sokong kempan nih & nak sebarkan gak walaupon blog x laku..huhu T_T

http://naimtheexpert.blogspot.com/

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@Tuan Muda Naim

yang penting menyampaikan~ ;) takpe kalo blog tak laku~ :)

kiera'sakura said... Reply to comment

sye join awk ye....

http://kierasakura.blogspot.com/2011/02/ade-ape-dengan-hari-kekasih.html

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@kiera'sakura

okie~ terima kasih kiera~ :)

~...AmALinA....~ said... Reply to comment

jom ramai2 boikot..=)t ina wat ye kak sunah!! arini ina bz bgotong royong kt opis ni..rajin kan??wahahaha

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@~...AmALinA....~

haha~ memang sangat rajin! eik, curi tulang ye! :D

Salfiza said... Reply to comment

sy sokong kempen ni!!!hoho

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@Salfiza

bagus2!

niesz said... Reply to comment

valentine itu dosa tahu..hehe..sape2 yg smbut tu mmg la..

sedey nye..jom bc cni :interview untuk cari penguli tepung rupanya..hampeh!!

aDisH.sHidA said... Reply to comment

http://cahayanurqasih.blogspot.com/2011/02/kempen-kami-tak-sambut-hari-valentine.html

efa said... Reply to comment

terbaik pnya entry...

udin said... Reply to comment

as-salam.. sy join gak kempen ni.. hehe.. ;)

http://budaklogam.blogspot.com/2011/02/kempen-kami-tak-sambut-hari-valentine.html

Awangku Johan said... Reply to comment

thanks atas pelawaan kempen ni.. awang dah buat yer.. hehe.. tp auto post.. esok

azharr said... Reply to comment

bagus...InsyaAllah saya join

||aLeaSaRa|| said... Reply to comment

slm perkenalan ye sis!kite nk join juga tapi mlm minggu br dpt htr link.bz sikit mgu ni huhu...tak sbr nk join

athirah said... Reply to comment

wahhh... blog semakin mengancam... sory sgt lama x dpt singgah blog.. bz.. sume entry terpaksa bt autopublish skang... huhuh...

kempen yg menarik... =)

... said... Reply to comment
This comment has been removed by the author.
nazirulhazwan~ said... Reply to comment

u wait ea, nati den siapkan entry.haha

PuRpLe LaDY said... Reply to comment

nalin pun nak join gak la.. blh kan..kan..
xboleh pun, nk join gak. hehehe :D

misz sheyla said... Reply to comment

http://miszsheyla.blogspot.com/2011/02/kempenkami-tak-sambut-valentine.html

join...jom sebarkan

lionteen said... Reply to comment

k. sy amik yek banner tu.thx

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@niesz

erm..berdosa~ tapi ramai lagi tak tahu..

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@aDisH.sHidA

terima kasih kak shida~

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@efa

terima kasih efa~ jom sebarkan~ :)

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@udin

salam udin~ terima kasih~ :)

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@Awangku Johan

saya dah jenguk~ terima kasih cikgu~ :)

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@azharr

alhamdulillah..syukran~

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@||aLeaSaRa||

okie~ takpe, nanti-nanti pun bole~ :)

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@athirah

trex! sila join!! haha~

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@...

salam fadzli~ banner paling atas? mana?

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@nazirulhazwan~

i da jenguk Ir~ thanks~ hehe..

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@PuRpLe LaDY

jum, jum~ join jangan tak join~ hehe

cikmimmie said... Reply to comment

sy dh update entry sertai kempen nie..

Ujang9897 said... Reply to comment

siap...mlm nie oto publish..

Penjejak Mimpi said... Reply to comment

as-salam

akk pon da join kempen tu. muge mendapat respon dan hasil yang baik, insya allah.. :)

p/s da folo awak juge..

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@cikmimmie

terima kasih cikmimmie~ ;)

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@Ujang9897

baeklah paknyah~

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@Penjejak Mimpi

salam~ terima kasih akak~ saya da terjah..:)

~...AmALinA....~ said... Reply to comment

ina da join..=)

marish sha said... Reply to comment

sha dah join juga :)

... said... Reply to comment
This comment has been removed by the author.
... said... Reply to comment
This comment has been removed by the author.
-✿ Ayu ✿- said... Reply to comment

ayu pn nk berkempen

http://ryushychomya88.blogspot.com/2011/02/kempen-no-valentine-day.html

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@~...AmALinA....~

thanks ina bucuk! tak dapat jenguk, adoi...takpe, akak bubuh gak link ina~ :)

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@marish sha

terima kasih~ jap gi saya jenguk~

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@...

okie~

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@-✿ Ayu ✿-

sila-sila~ hehe..

Pendapat Syah said... Reply to comment

dah buat kempen bersama..hehe..

http://myqurratuaini.blogspot.com/2011/02/kempen-tak-sambut-hari-valentine.html

Mainur Hasnah said... Reply to comment

http://chummycliche.blogspot.com/2011/02/jom-join-kempen-14-vs-15-feb.html

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@Pendapat Syah

dah jenguk~ ;) terima kasih~

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@Mainur Hasnah

terima kasih mainur~ :)

noraim said... Reply to comment

sy dah join :)

http://noraimismail.blogspot.com/2011/02/kempen-kami-tak-sambut-valentine.html

faizahfyn said... Reply to comment

join berkempen jugak

shereena said... Reply to comment

suda join..jemput baca dan komen^^
http://natrashereena.blogspot.com/2011/02/kempen-kami-tak-sambut-hari-valentine.html

ayushida said... Reply to comment

saya pun nak berkempen

http://ayurashidah.blogspot.com/2011/02/kempen-penting-umat-islam.html

hamihemo said... Reply to comment

..terima kasih http://hamihemo.blogspot.com/2011/02/aku-no-111.html

Norfa said... Reply to comment

akak..saya join ..heheh http://www.norfanil.com/2011/02/kempen-kami-tak-sambut-hari-valentine.html

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@noraim

terima kasih! :)

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@faizahfyn

terima kasih, saya dah jenguk~ :)

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@shereena

saya da jenguk, thanks ye..

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@ayushida

terima kasih join bersama-sama~

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@hamihemo

aiyok! 111! tahniah ye! hehe

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@Norfa

okie~ akak da jenguk dear~ thanks~ ;)

DeQdEq said... Reply to comment

sunah....maaf sgt aksk sibuk minggu ni.. xsempat nak sahut kempen nih lagi....akak cuba hjg minggu ni ye...

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@DeQdEq

orait kak, takpe~ ujung minggu pon leh~ :)

Cahyahana said... Reply to comment

mari kte boikot ramai2....sy sokong,sy sokong....tp syg,masih ramai lg org islam or melayu yg still sambut hari bodoh ni,huaaaaa$_$

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@Cahyahana

huhu..betul tu cahyahana..jom kita sampaikan pada yang lain~ :)

Azza Firza said... Reply to comment

done, hehe

http://zaza96.blogspot.com/2011/02/kempen-ada-apa-dengan-14-15-febuari.html

Saiful Zaini said... Reply to comment

saya sokong kempen nih...

http://saifulofficial.blogspot.com/2011/02/kempen-kami-tak-sambut-hari-valentine.html

Gadish Lollipop said... Reply to comment

salam . farah sokong kempen nieh
http://gadishlollipopinwonderland.blogspot.com/2011/02/kempen-kami-tak-sambut-hari-valentine.html

TiMmiE said... Reply to comment

sy sokong kempen ni. 1 entry di blog sy linked to your campaign :)

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@Azza Firza

Terima kasih Azza~

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@Saiful Zaini

Terima kasih Saiful!

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@Gadish Lollipop

Thanks Farah~

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@TiMmiE

Terima kasih TiMmiE~ :)

KinosKoko said... Reply to comment

da join kempen...tapi simple jela..hehe

http://kinoskoko.blogspot.com/2011/02/kempen-kami-tak-sambut-hari-valentine.html

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@KinosKoko

simple tapi bermakna~ thanks dear~ :)

♥yaya budak suka embun♥ said... Reply to comment

yaya pun dah buat :)


http://embunmenitis-yaya.blogspot.com/2011/02/say-no-to-valentines-day-for-all.html

bun said... Reply to comment

masih boleh join kah??

tak terlambatkah??

terima dariku khas untukmu

http://blueberrybun185.blogspot.com/2011/02/jom-berkempen.html

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@♥yaya budak suka embun♥

oyeahh~ hehe

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@bun

ofkos dear~ sampai 14hb pun leh lagik~ :)

teratai@cikgu mega said... Reply to comment

salam...

dah buat pun entry ini..jom dtg baca!

Boikot Valentine's Day Sanjungi Maulidur Rasul"

kasturi jiwa said... Reply to comment

assalamualaikum,

http://kasturijiwa.blogspot.com/2011/02/saya-nak-kempen.html

syukran~ =)

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@teratai@cikgu mega

saya dah baca~ good! ;)

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@kasturi jiwa

wa'alaikumussalam~ syukran kembali dear sebab tolong sebarkan...:)

juzailialias said... Reply to comment

boycott..!

yad'z said... Reply to comment

tak ditag tapi nak join.. hahaha..

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@juzailialias

boikot!!

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@yad'z

saya da jenguk yad'z punye tadi~ hehe..da publish pun dalam entry terbaru~ ;)

Mia.lurve said... Reply to comment

mia sokong jugak..

http://mialurveff.blogspot.com/2011/02/kempen-14-februari-15-februari.html

Musafir Sang Dhaif said... Reply to comment

Assalamualaikum..
kempen terbaiklah.. tergerak hati nak join..
this my link
http://musafirsidhaif.blogspot.com/2011/02/adik-tanya-je-ibu-14-februari.html

skycatcherz said... Reply to comment

Sokong2!!

http://skycatcherz.blogspot.com/2011/02/kempen-say-no-to-valentine-day.html

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@Mia.lurve

terima kasih! :)

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@Musafir Sang Dhaif

wa'alaikumussalam wrt...syukran..;)

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@skycatcherz

terima kasih! jom sokong ramai!!

efa said... Reply to comment

en sunah sya join kempen ni =)
http://efashi.blogspot.com/2011/02/kempen-kami-tak-sambut-hari-valentine.html

Khairul Atikah @ Cik Yuki said... Reply to comment

ehh ?? mksdny,sy kne tag r nih ??? hahaha

shahjiehan said... Reply to comment

salam ziarah... salam kenalan... say no to V day

Noor Liana said... Reply to comment

saya juga join

http://munajatcinta88.blogspot.com/2011/02/kempen-kami-tak-sambut-hari-valentine.html

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@efa

okie efa~ :)

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@Khairul Atikah @ Cik Yuki

ha..ye la tu! maka, kena join! haha~

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@shahjiehan

salam kenal juga~ :)

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@Noor Liana

terima kasih liana! :)

farhaniza azman said... Reply to comment

sunah!!! sorry lamabat...heeee.. jom tgk kempem aku...

http://holylightfarhaniza.blogspot.com/2011/02/pagi-yang-sangat-tacink-panas.html

Qaseh dalia adelia said... Reply to comment

dah juin dear

http://www.qasehdalia.com/2011/02/kempen-kami-tak-sambut-hari-valentine.html

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said... Reply to comment

http://rabiatul-adawiyahcute.blogspot.com/2011/02/kempen-kami-tak-sambut-hari-valentine.html

Da join :)

puan nina said... Reply to comment

sy join

http://puannina.blogspot.com/2011/02/cinta.html

Cik Mimie said... Reply to comment

turut berkempen..

http://norshamimi.blogspot.com/2011/02/berkempen-demi-islam-kami-tak-sambut.html

E-ra paSha said... Reply to comment

E-RA JOIN KEMPEN INI!!!dgn entry y dh sdie ade!!yaaeee!!! say'z no 2 velentines!!

http://akulahe-rapasha.blogspot.com/2011/02/isshh-tidak-boleh-haram-jgn-buat-no3.html

hoya hadis said... Reply to comment

salam kenal.. ambo sokong kempen macam nie..terbaik..manusia mudah lupa jika tiada peringatan.
follow me ye..blogger baru ..hu..hu..

DeQdEq said... Reply to comment

sunah...akhirnya siap juga entri deqdeq...

http://diyanayaccob-deqdeq.blogspot.com/2011/02/lupakan-valentine-ingatlah-nabi-dan.html

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@hoya hadis

alamak, takde link la tuan ambe..

touyakaruma said... Reply to comment

dah join dah weh

http://touyakaruma.com/blog/kehidupan/kempen-kami-tak-sambut-hari-valentines/

fadwa said... Reply to comment

salam..
saya dah join..
sama2 menegakkan Islam..

http://balqisinsyirah.blogspot.com/2011/02/kempenkami-tak-sambut-hari-valentine.html

ijam ismail said... Reply to comment

say no to VD...
weeeeeee
=)

FasiHaH SupiaN said... Reply to comment

baru dapat on9 ni sunah..nak wat jugak..boleh kan...?

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@ijam ismail

:)) join!

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@FasiHaH SupiaN

boleh jek~ ;)

maCy said... Reply to comment

good effort here! :)

디야나 said... Reply to comment

memang terbaek~

nk kempen jugak ni~~

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@maCy

thanks macy dear~ :)

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@디야나

sila-sila~ :)

♥ LT Gadis Senjakala ♥ said... Reply to comment

saya amik gamabr itu...

harap dihalalkan..
sbg tanda sokong..
say no to V...:)

starsyeea said... Reply to comment

nice effort dear...sama2 sedarkan ummah dan diri sendiri terutamanya...:)

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@♥ LT Gadis Senjakala ♥

boleh..amek la~ :)

Jejaka Terhangat said... Reply to comment

JT dah buat penambahan pasal banner hari2 hari berkasih sayang:

http://www.jejakaterhangat.com/2011/02/hari-hari-adalah-hari-berkasih-sayang.html

tengok yek..:)

d_tieah said... Reply to comment

Entry autopublish jam 12 tengahmalam nanti..
Huhuhu..

aima in luv said... Reply to comment

aima join kemoen nie walaupon terlambat ....
singgah amek banner...

anamizu said... Reply to comment

cik ana join jugak ^^

http://diary-kecilku.blogspot.com/2011/02/kempen-kami-tak-sambut-hari-valentine.html

BRO_MONDAY said... Reply to comment

miss sunah : salam pekenalan!!! ai terbaca pasal kempen ni kat blog ujang9897 ('',) izinkan ai kopi pes kempen ni ok!!! nak sebarkan sekadar nak ingatkan kawan² lain HARAM nye sambut hari kekasih...tengkiu so mac tau...

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1. New Entry "Saya nak first Give away from De'din"

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@BRO_MONDAY

salam kenal~ ok..kopi pes la mana yang perlu...:)

CinderLaLa said... Reply to comment

salam.. sis...kamek copy gambar + kempen kat atas k engkah kat blog kamek k.. Jemputla singgah.. =)

Wan Gerrard said... Reply to comment

Wan G join
Kempen Kami tak Sambut Hari Valentine - http://wangerrard.blogspot.com/2011/02/kempen-kami-tak-sambut-hari-valentine.html

Bobo said... Reply to comment

nak join gak kempen ni....=)
http://syazwan101.blogspot.com/2011/02/saya-sambut-valentines-day.html

Ekmi said... Reply to comment

nk jugak folo kempen ni walopn dh lamabt. bawak ke next year buleh kannn he

littleKhalifah said... Reply to comment

ya! sya sokong!

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (48) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.