BLOG ENCIK SUAMI

Monday, March 7, 2011

Tak Leh Senyap Dah!!!


"Alah kau nak jadi blogger. Apa sangat la kau boleh tulis. Berilmiah sangat dah ke? Bahasa kau dah bagus habis? Ilmu dalam kepala kau tu dah bercurah-curah dah ke? Kau ingat apa yang kau tulis tu boleh pakai ke? Kau ingat kau dah sastera habis?" >> SINI.

Okie, kali ni saya takleh nak senyap! Kalau jiran saya kena hentam, mana boleh senyap...tambah lagi dia anak murid saya...

Ish, kenapa ye ade yang macam tu? Mungkin mereka adalah blogger otai yang rasa diri da mantop! Atau mungkin juga mereka bukan blogger, dan mereka tak tahu ape yang ade dalam dunia blog ni. Tapi...jangan terkejut bila da masuk dunia blog, macam-macam yang akan kamu jumpa. Macam-macam ragam ade, yang nak berkawan, yang nak berkongsi, yang nak berdakwah, yang nak followers, yang nak femes, yang nak duit, bahkan yang nak carik lawan pun ade...

Blogger yang baru nak naik, baru nak kembali aktif berblog, pun leh jatuh balik bila dapat 'hentaman' macam tu... Kalau tak suka sesiapa menulis, tak perlu baca tulisan dia... Orang lain pulak nak baca...kan, kan, kan?

Haish, memang ilmu tak cukup lagi, memang tulisan masih nampak mengarut lagi, tapi at least mereka ada usaha nak naik... Bagi la sokongan sikit... Adesss... kamu anak murid, jangan patah hati pulak! Nanti ustazah rotan!


OK, JOM COOL KAN DIRI DENGAN ENTRI CAMBEST!




37 comments:

y u y u Z u l a i k h a said... Reply to comment

heheh.. yuyu nak bace pasal calon suami tu ^^

AdyBudika said... Reply to comment

setuju tu..jgn terlalu sangat nak lihat kelemahan org lain..tapi cubalah untuk memberikan penghargaan dari kebaikan...

Ujang9897 said... Reply to comment

tunjuk ajar ku sifu..

fRaMe+LenSeS said... Reply to comment

tanak jatuh? senang ja.. jangan ada di tempat tinggi. sebab bila jatuh lagi sakit.. tapi sntiasa berada di dataran, maksud Nadh, beringat.. kita cuma Hamba ALLAH, wajar bagi kita tak harap atau letak pape.. wat sesuatu seikhlasnya.. jadi bila jadi pape, takkan rasa pape kan.. sebab menda tu da jadi benteng kita.. ;))

Along Usop said... Reply to comment

kite bako jer kite bako!!!

forever love said... Reply to comment

marah betul sis atq nie

z a k w a n said... Reply to comment

kak, budak2 sekeliling nas yg kata begitu. nas senyap jek. mls la nak gaduh2 ni. tak gentlemen. cehh haha
sama2 blogger ada jgk eh. nas tak tahu pun. nas igt sama2 blogger profesional la kan. ada jugak. adoi..

KyêrulL said... Reply to comment

Alahai.. kesiannya budak tue.. budak ke?? kesiannya abg tue.. manusia nie mmg xhabis2 nak jatuhkan orang je kan.. hish.. xfaham xfaham..

Adinda Amy Sensei said... Reply to comment

org yg suke hentam org lain tu sebab dia rasa dia dah bagus sangat tuu..ishhh

Fiqas said... Reply to comment

tak perlu nak kritik blog org ke tulisan org ke... tak suka tak payah masuk, tak payah baca.. blog masing2, hak masing2 kan... ikut suka hati owner la nak buat apa, nk tulis apa kat blog dia kan...

ish, ter emo lak.. :P

aLya said... Reply to comment

ishh..macam2 ragam nk menjatuhkan semangat org..

... said... Reply to comment

as salam..
oh..kes iri hati mungkin?
yang penting, mana yang baik kita ambil. yang buruk, jadikan sempadan. gabungkan kedua2 untuk menjadikan hati lebih kental kelak jika ada onar disebalik blogger2 yang tak puas hati. semoga mereka yang membuat onar tu diberikan petunjuk oleh-Nya..

sesungguhnya petunjuk dari-Nya tidak terbatas.dalam dunia maya pun boleh ;)

oh ya~ kamu kena tag.hehe~
lama dah tak join bloglist ni~
sekadar suka2 nak mencari readers yang setia =)

http://fadzli-rt.blogspot.com/2011/03/saya-nak-join-bloglist-nelly-strange.html

anies anessa said... Reply to comment

betoi3...msti rasa down kalo org kata mcm2 kat kita tmbah newbie nie...sprti smngat yg hilang....

cik pulau said... Reply to comment

dia cakap macam tu sebab diorang jeles.. itu je sebenanye.. lalala~ ^^,

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@y u y u Z u l a i k h a

hahaha! yuyu laju kali ni! tahniah! :p sila-sila baca calon suami..:p

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@AdyBudika

yup, betul tu abang...kadang-kadang hanya kesalahan yang dicari, kebaikan nampak kecik je...

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@Ujang9897

apekah ujang? haha~

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@fRaMe LenSeS

daratan ye nadh? betul tu..setuju dengan nadh..lagipun memang semuanya bukan milik kita...

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@Along Usop

erk! usop kejenye membako je~ dalam movie ngan luar movie pun membako aje!

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@forever love

akhirnya berjaya menghasilkan emosi dalam entry...:)

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@z a k w a n

yup nas...sesama blogger pun ada...jadi hati-hati la..

rosmina samin said... Reply to comment

namapun manusia, tak ada yg "perfect" mcm2 ragam Sunah... ada yg baik *mcm saya ^^* ada yg tak baik *mcm sy juga* still newbies byk bend tak tau dlm blogging ni... tp yg penting sy tak akan patah hati... sebaaaaab takut ustazah sunah rotan..... cabuttttttt ^^

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@KyêrulL

tu la kyerull..kesian kat dia...hurm..

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@Adinda Amy Sensei

hehe..cik amy pun macam emo jek...:D

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@Fiqas

uiyooo~ tu dia kak fiqas mengamok! takotnya saya...wuwuwu~

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@aLya

biasalah tu..:)

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@...

wa'alaikumussalam...

mungkin juga iri hati~

forever love said... Reply to comment

hahaha..sebelum nie xberjaya ke.?

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@anies anessa

jangan hilang semangat tu, tapi bangunlah balik sayang...anies pun pernah down gak dulu kan? tapi naik semula...:)

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@cik pulau

hehehe...

mysara said... Reply to comment

ish..ni mmg kes marah btul ni...

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@rosmina samin

hahahaha! meh sini nak rotan!

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@forever love

sebelum ni atiq tak perasan...hahahah!

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@mysara

dok aih...senyum dalam geram ni...:D

forever love said... Reply to comment

hahaha..sebelum makan dalam punya...hihi

Along Usop said... Reply to comment

yelah2.. tak bako dah..

meh ulangtayang puisi dari penulis kata

http://alongusop.blogspot.com/2011/02/aku-bukan-malaikat.html

Pembawa_Wacana said... Reply to comment

Sunah yang baik hati... time kasih lagi.....:D

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (48) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.