BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, August 4, 2011

H.J : SEGMEN INSAF


Korek header ni kalo nak dapat ubi dalam tanah...

Saya pilih hadith ni...

Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda "Perbedaan antara puasa kita dengan puasa ahlul kitab terletak pada makan sahur." (HR. Muslim)

Dari hadith ni, kita boleh tahu, puasa kita sebagai umat Islam dan ahlul kitab itu berbeza. Sebab puasa kita ada sahur, dan sunnahnya pada bersahur di penghujung waktu. Jadi lepas ni, eloklah amek pahala dengan bangun bersahur, bukan semata-mata nak tampung lapar di siang hari... :)

Sape lagi nak join~ Boleh klik header H.J ye~


9 comments:

sergeant keroro said... Reply to comment

betul, sahur bukan sekadar persediaan, dapat pahala jugak :)

gedek! said... Reply to comment

minum dan makan kurma pon jadi lah....

Luqeem™ said... Reply to comment

hanya benda2 biasa pd waktu sahur yg bezakan kita dengan ahlul kitab

Iffah Afeefah said... Reply to comment

makan untk pahala

siape tak nk rugi

Suhaili Sarif said... Reply to comment

pelik nape ade org x suka makan sahur.huhu

akk korek ubi mlm2.
tkt termakan ptg td.hehe

FasiHaH SupiaN said... Reply to comment

jd jgn malas2 bangun sahur....

H.J said... Reply to comment

kak sunah hurai dah padat da..thanks join kak sunah. :)

abglan said... Reply to comment

Taun ni tak masuk more... kena cari saluran lain nampaknya

cik pulau said... Reply to comment

segmen apa pulak ni..

<-- memang ketinggalan betul la budak ni..

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (48) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.