BLOG ENCIK SUAMI

Sunday, October 9, 2011

Di Sini Ada Banyak Kisah dan Cerita...

leaf on water and water drops by =rockmylife on deviantART

Bila meneroka kembali masa lalu...

Ada cerita yang gembira, buat hati senang dan bibir menguntum senyum. Lalu dipanjatkan doa agar segalanya dipermudahkan. Kerana masa depan itu masih belum pasti, semuanya dalam pengetahuan Dia juga.

Dalam penerokaan masa lalu...

Ada juga cerita yang meruntun jiwa, buat hati tersentuh dan air mata menitis. Lalu dipanjatkan juga doa agar segalanya dipermudahkan. Kerana ya, masa depan itu dalam tangan Tuhanmu, hanya Dia yang Maha Mengetahui dan Maha Berkuasa atas segalanya.

Rentetan perjalanan ini penuh dengan kisah...

Setiap insan ada ceritanya yang tersendiri. Masing-masing punya detik waktu suka dan duka. Kadang-kadang terselit nota-nota bisu dan puisi-puisi syahdu. Ada kalanya hanya jiwa-jiwa yang mengerti memahami...


"jika masa melewati usia kita nanti...dan blog kita-kita ni masih wujud...mesti banyak kenangan kan...mungkin ada yang dah tiada..."


27 comments:

SoLy SoLicious said... Reply to comment

cinta..ada ketawa.dan ada air mata

Iffah Afeefah said... Reply to comment

Hurm sedih plk bile tingat

Mat Gebu said... Reply to comment

Tersentuh....v____v

bersama kak Es said... Reply to comment

kalau kita dah tiada...
kwn2 siber dapatlah kiranya menghadiahkan fatihah sebagai hadiah persahabatan sejati :)

ejulz said... Reply to comment

btul ya.. xpat byg mun masa dh jd datuk klk ngga entry2 masa bujang.. haHa

Citarasa Rinduan said... Reply to comment

bila kita bersahabat, kenangan yang ada sentiasa membangkit memory..

ketahuilah sayang...
setiap persahabatan yang terjalin kearah positif semestinya adalah direstui olehNya...

sayang kamu!!!

Luqeem™ said... Reply to comment

selalu terkenang apabila diri ini sudah tiada nanti..adakah cerita kita ada orang kenangkan..

fRaMe+LenSeS said... Reply to comment

Benar. Moga2 yang ada itu peringatan y mbw jiwa mkin mdekati Maha Pencipta

mas saari said... Reply to comment

betullah, macam2 cerita ada!
akak nak blog akak diwarisi oleh anak akak supaya kenangan itu tak terus luput..

aimie amalina said... Reply to comment

=]
kerana cerita sedih, belog bermula..

Rtp Farra Arisha said... Reply to comment

our lives are full of happinese, but we can't just see those with our naked eyes. isn't it?

and so with our blog. it's the best asset which is we should take care of it sampai bila2 :')

NadiRah said... Reply to comment

hurmm...
sedih pulak...
teringat time mula2 kenal akak dulu..huk3

Niena Pengembara Ilahi said... Reply to comment

dlm hidup ni ada suka & duka :D

Panggil Aku Han said... Reply to comment

tersentuh bila baca ayt yg akhir tu...:)

ieyza afieyna said... Reply to comment

cerita2 blog yg kita coret akan menjadi memori buat kita suatu hari nnti..

bila kita dah tua , then kita baca blikape yg kite pnah tulis mesti rasa kelakr but ianya satu kengan.. kalau kita dah mati pulak, mungkin org yg kite syg akn merindui kite dan bole terubat dgn kisah2 yg kite penah coret kn dlm sesebuah entry ..:(

maszull said... Reply to comment

salam sunah....sayu nyer....suka duka dlm kehidupan kita....:(

FaKArePa!n said... Reply to comment

setiap hari berakhir satu episod cerita yang tiada replay..

Eera Shera said... Reply to comment

sedih pulak.. :(

sebab tu kena tulis yg baik2 kan. at least kita ada tinggalkn sesuatu yg baik dan berguna.

anamizu said... Reply to comment

dan sebab tu jugak
cik ana rase PERLU
ada info pada
setiap entry..
biarlah satu ayat pun ;)





luv,
cik ana

Qaseh dalia adelia said... Reply to comment

alamak cik sunah tahu cerita kita hihi ...

umpama diari , bila kita sudah tiada diari menjadi saksi

APi said... Reply to comment

blog saya lebih kepada hidup saya..
kalau ada yang terkena pada orang lain tu mungkin secara kebetulan kita punya rasa yang sama..

kiera'sakura said... Reply to comment

suka dan duka

itu yg mewarnai hidup kita

FasiHaH SupiaN said... Reply to comment

macam gula m&m ada macam2 warna tapi banyak dalam 1 paket. macam tu jugalah kehidupan..erk boleh ke?

lavenderlover said... Reply to comment

life is like a coin..we can spend it anyway we want but we can only spend it once..so live life to the fullest,k..=)

Santri T.P.I.N.I said... Reply to comment

wah...kata-kata yg sgt menarik! puitis sungguh!

hyazz said... Reply to comment

itu ler...masa melewati kite

sergeant keroro said... Reply to comment

macam-macam ada.

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (48) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.