BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, November 1, 2012

Hari Yang... Erm... Penat


Hari yang agak memenatkan.

Semalam dapat tempahan daripada pensyarah kat kampus. 100 biji apam polkadot dengan 2 biji kek karamel. Maka pagi-pagi tadi da start buat kek. Siap 2 biji, keluar beli barang untuk apam polkadot pulak. Sekaligus beli barang untuk sebiji kek karamel dan kek lapis tempahan kawan pulak. Balik dari beli barang terus mengapam.

Mengapam ni kekadang stress jugak. Bila apam mula masuk angin dan berlubang, pepandai la kontrol emosi. Kalo tak, bole basi kot apam tu sebab pulut santan binasa, kerana mulut badan binasa...eh! =.="

Petang tadi hampir Maghrib, baru apam siap (maaf atas panggilan-panggilan yang tak dijawab semasa sibuk mengapam). Erm...lepas Maghrib gi hantar dulu tempahan pensyarah tu, leh tengok gambar yang dia ambil kat SINI pulak~ Cantikkkk gambar dia amek!!! Alhamdulillah, selesai urusan jual beli yang pertama hari ni. :)

Lepas hantar apam, bergegas pulak ke usrah. Jojet-jojet kejap ngan kengkawan usrah, then balik, kul 9 sampai umah. Sambung buat kek karamel tempahan kawan lak. Perisa yam dan coklat. First time kot buat perisa ni, cantik jugak kejadiannya. Alhamdulillah. Dan kek ni la yang masih duk dalam oven tu, lagi 10 minit api atas dan bawah. Err...

Maka, hari ini masih belum habis lagi la maknanya kan? =.="


P/S: Kepala pun sudah terlalu penat untuk semuanya. Diam lebih baik.


8 comments:

kura said... Reply to comment

wahhh. busy nyaa akak nii :P

luqman zakaria said... Reply to comment

comel nye apam polkadot tuh..agih2 ler sini sikit..hehehe

Citarasa Rinduan said... Reply to comment

bravooo
tahniah. tapikan nak lah ngadu. awk punya air tgn mmg ssgt sedappp

ahsfantasy24 said... Reply to comment

rhat2, jaga diri, jaga kesihatan.
lama sangat rasa tak datang, template dah tukar. huhu~

Dkna Abza said... Reply to comment

cantiknya apam tu... jual ey? yang ini ada inti tak?

maszull said... Reply to comment

assalamualaikum sunah...busy nyer tapi masih boleh wat n3 lg caya la sunah...:)

Sunah Sakura said... Reply to comment

@Dkna Abza

aha...jual...ade inti... :)

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said... Reply to comment

bila la dapat merasa air tgn kak sunah ni hehe

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (48) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.