Ticker

6/recent/ticker-posts

Makan Malam di Kopitiam by Razma, Seksyen 7, Shah Alam

Makan Malam di Kopitiam by Razma, Seksyen 7, Shah Alam | Walaupun sekarang ni tengah PKPB kat Selangor, tapi orang ramai still boleh makan kat restoran. Cuma kapasiti restoran dikecilkan dan waktu operasi juga mungkin ada yang dipendekkan, bergantung kepada SOP yang telah ditetapkan oleh kerajaan dan kementerian.

Ciksun dinner dekat Kopitiam by Razma ni sebelum PKPB. Hujung bulan Ogos yang lepas masa balik rumah adik sekejap di Shah Alam. Adik yang beria nak bawak kakak dia makan kat kedai baru bukak. Sedap katanya dan servis helok. Adik ipar belanja, ciksun follow aje. Jarang tak ON. Haha!

Restoran ni letaknya berhadapan dengan Tasik Seksyen 7, Shah Alam.  Bila belek kat Facebook, rupanya diorang ni ada Restoran Razma juga dekat Ampang tapi kat sana menunya tak sama dengan yang kopitiam ni. Kat sana menunya lebih kepada makanan Thai, Chinese dan fusion Malaysia Thailand. Kat Kopitiam by Razma, menu lebih kepada Local, Western dan fusion Asian Western.

Paling penting sekali, dari namanya aje kita mesti dan harus cuba kopi dia. Yeehaaa! Ciksun sebagai peminat kopi haruslah cuba kan! Kopi Susu panas untuk ciksun, adik order Kopi Susu Ais. Adik ipar order apa ek, dah tak ingat haha! Yang penting bukan kopi.

Jom tengok kitorang makan ape malam tu.

Makan Malam di Kopitiam by Razma, Seksyen 7, Shah Alam
Nasi Goreng Chicken Grill

Makan Malam di Kopitiam by Razma, Seksyen 7, Shah Alam
Chicken Grill

Makan Malam di Kopitiam by Razma, Seksyen 7, Shah Alam
Nasi Goreng Chicken Chop

Makan Malam di Kopitiam by Razma, Seksyen 7, Shah Alam
Nasi Ayam

Makan Malam di Kopitiam by Razma, Seksyen 7, Shah Alam
Kopi Susu panas dan sejuk

Makan Malam di Kopitiam by Razma, Seksyen 7, Shah Alam

Makan Malam di Kopitiam by Razma, Seksyen 7, Shah Alam

Makan Malam di Kopitiam by Razma, Seksyen 7, Shah Alam

Seperti gambarnya, ya menu dia sedap-sedap semuanya. Alhamdulillah, menepati citarasa. Kopi pun sedapppppp. Paling ciksun suka, sini ada surau dan tandas yang selesa. Semoga terus mendapat sambutan dari semua. Kalau uols nak belek waktu operasi restoran masa PKPB ni, boleh belek maklumat kat Facebook diorang ek!

Kopitiam by Razma
Lot2-G, Jalan Kristal AR7/AR, Seksyen 7, Shah Alam, Selangor

Buka setiap hari kecuali Selasa TUTUP
8.00 pagi - 11 malam

Facebook:

Order for delivery/pickup:

Foodpanda ✔

Post a Comment

8 Comments

  1. Menu-menu tu nampak sedap!! Lagi2 nasi goreng chicken grill tuuu

    ReplyDelete
  2. mengamcan betul , lama tak makan kat luar.

    ReplyDelete
  3. Makan siangnya apa? Hahahaha..
    Aku teringin nak makan ciken chop laaaa...

    ReplyDelete
  4. lapar pulak pulak perut iols terjah blog cik sun memalam ni

    ReplyDelete
  5. Alahai....dah la WFH ni asyik nak ke dapur je....sabar jer la tgok semua ni ha...

    ReplyDelete
  6. dok scroll nampak makanan terus lapaqq aha..

    ReplyDelete
  7. kopi susu camtu sodap! Lama tak minum kopi susu klasik.

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com