Seafood & BBQ Buffet Dinner Kembali di Renaissance Johor Bahru Hotel

Seafood & BBQ Buffet Dinner Kembali di Renaissance Johor Bahru Hotel | Yess, betulll! Tema buffet yang dinanti-nantikan ramai orang, akhirnya kembali di Cafe BLD Renaissance Johor Bahru Hotel! Ikutkan, bulan Januari hari tu dah start buffet ni, tapi disebabkan PKP start pertengahan Januari tu, terpaksa ditangguhkan buat sementara waktu. Sampai lah MKN dah benarkan restoran dibuka untuk dine-in, baru diorang start balik buffet ni.

Seafood & BBQ Buffet Dinner Kembali di Renaissance Johor Bahru Hotel

Jangan tak tahu, Seafood & BBQ Buffet Dinner dekat Renaissance JB ni ada ramai peminatnya tau! Kalau ciksun share aje kat FB page, dan group-group FB sekitar JB, mesti ramai yang bergumbira dan tag kawan-kawan diorang reramai untuk pergi makan. Kalau baca komen diorang, nampak macam pernah pergi sebelum-sebelum ni. Syabas kepada Renaissance JB, sebab tu tandanya buffet uols memang tip top pilihan ramai.

Untuk bulan Februari ni, uols boleh datang dinner pada hari Jumaat dan Sabtu kalau nak menjamu selera dengan tema special ni. Ingat, hanya Jumaat dan Sabtu tau! Pukul 6.30 petang hingga 9.30 malam, harga buffet adalah RM98 per person. Kalau hari biasa, Ahad hingga Khamis pun ada, tapi buffetnya bukan tema ni yaaa, dan harganya pula hanya RM80 per person.

Jom tengok apa yang ada dalam Seafood & BBQ Buffet Dinner ni sampai reganya begitu dan menjadi pilihan ramai rakyat JB.

Seafood & BBQ Buffet Dinner Kembali di Renaissance Johor Bahru Hotel
Lamb Flap

Seafood & BBQ Buffet Dinner Kembali di Renaissance Johor Bahru Hotel
BBQ Beef Brisket

Seafood & BBQ Buffet Dinner Kembali di Renaissance Johor Bahru Hotel
Oven Baked Salmon

Seafood & BBQ Buffet Dinner Kembali di Renaissance Johor Bahru Hotel
Baked Oyster

Seafood & BBQ Buffet Dinner Kembali di Renaissance Johor Bahru Hotel
Grilled Mussels and Butterfish

Seafood & BBQ Buffet Dinner Kembali di Renaissance Johor Bahru Hotel
Grilled Chicken and Lamb Chop

Seafood & BBQ Buffet Dinner Kembali di Renaissance Johor Bahru Hotel
Seafood Paella Rice

Seafood & BBQ Buffet Dinner Kembali di Renaissance Johor Bahru Hotel
Chilli Crab kot? Chinese Style

Seafood & BBQ Buffet Dinner Kembali di Renaissance Johor Bahru Hotel
Lala masak apa, tak ingat

Seafood & BBQ Buffet Dinner Kembali di Renaissance Johor Bahru Hotel
Seafood on Ice

Seafood & BBQ Buffet Dinner Kembali di Renaissance Johor Bahru Hotel
Teppanyaki Station

Seafood & BBQ Buffet Dinner Kembali di Renaissance Johor Bahru Hotel
Kerabu Station

Seafood & BBQ Buffet Dinner Kembali di Renaissance Johor Bahru Hotel
Asian Special Ikan Bakar dan Ulam-ulaman serta Sambal

Seafood & BBQ Buffet Dinner Kembali di Renaissance Johor Bahru Hotel
Goreng-gorengan Celup Tepung

Seafood & BBQ Buffet Dinner Kembali di Renaissance Johor Bahru Hotel
Indian Cuisine

Marvelous ke tak marvelous? Pilihan menu sangat banyak! Dari menu tempatan, Malay, Javanese, Chinese, Indian, Nusantara, Timur Tengah hingga ke Eropah, semua ada dalam pelbagai rupa dan rasa. Ciksun kalo dah nama buffet ada BBQ, memang terus tengok ke bahagian bakor-bakor dan panggang. Cari kambing, hahaha! Yesss, Lamb Flap tu sangat sedappp guyss! Baked Salmon pun sedap dan tak hanyir.

Seafood pulak meriahhh, Goreng-goreng Celup Tepung ada lagi, Seafood on Ice pun sama, wajib ada ek haha. Lala dan ketam ada juga yang dimasak stail Chinese, Kupang bakar pun ada jugak, ini sedikit rare. Tetiba teringin Kupang Bakar Keju, eh eh mengadanya anak tekak ni. Oh, Oyster Bakar Keju ada juga tapi make sure pergi Jumaat atau Sabtu ya, kalau hari biasa tak ada.

Seafood & BBQ Buffet Dinner Kembali di Renaissance Johor Bahru Hotel

Tema buffet ni katanya untuk bulan Februari ni aje, so tinggal Jumaat dan Sabtu hujung bulan ni je lah. Better uols grab cepat sebelum meja full! Tapi, ciksun dengar macam mungkin bakal disambung lagi sampai bulan depan. Tunggu yeee update dari masa ke semasa nanti. Gambar makanan lain boleh tengok kat FB page Sunah Sakura.



Ok lah, untuk tempahan atau maklumat lanjut, boleh terus hubungi:
Cafe BLD: +60738133227
Online reservation: http://bit.ly/TableAppCafeBLD

6 comments:

  1. Yum yum. Mengancam. LH suka buffet sebab makan beround-round pun tak malu. Hehe 😁

    ReplyDelete
  2. Aduhaii sedap-sedapnya hidangan seafood dia. Oven Baked Salmon, baked oyster, hidangan rare yang wajib cuba tu. Chilli crab chinese style sedapnya.

    ReplyDelete
  3. erkkk seriau plak tengok muka ikan salmon tu...!!
    banyak nya food diorg...
    blm ada rezeki nak makan kat otel...
    nak tunggu ciksun belanja la :p

    ReplyDelete
  4. Sedap ek? Aku nampak ada ketam juga hehehe..
    Tapi kalau dah kata buffet R ni, mesti On Ice tu juga aku terjah hahahaha

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com