Ticker

6/recent/ticker-posts

Buffet Ramadhan 2021: Warisan Lagenda @ Forest City Golf Hotel, Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2021: Warisan Lagenda @ Forest City Golf Hotel, Johor Bahru | Kali pertama ciksun jejakkan kaki ke sini. Dalam perjalanan, rasa macam jauhhhh sangat Forest City Golf Hotel ni. Tapi bila dah sampai, dan tengok view dari bilik hotelnya, perghhh hilang penat perjalanan jauh. Ya, kat sini pemandangannya luas dengan landskap rumput hijau. Tempat main golf, katakan. Memang sejuk mata tengok.

Buffet Ramadhan 2021: Warisan Lagenda @ Forest City Golf Hotel, Johor Bahru

Tak rugi kalau nanti bulan Ramadhan, uols masukkan Forest City Golf Hotel sebagai lokasi untuk berbuka puasa bersama keluarga dan kawan-kawan. Sesekali berbuka puasa kat luar, tahun lepas dah puas berbuka dekat rumah kan. Tahun ni walau dah ada bazar Ramadhan, tetap rasa sedikit insecure sebab orang mesti ramai membeli juadah berbuka. Tak sah kalau tak berselisih bahu. Kadang boleh buat kurang pahala puasa sebab rasa nak marah kena langgar.

Buffet Ramadhan 2021: Warisan Lagenda @ Forest City Golf Hotel, Johor Bahru

Buat uols yang lebih selesa berbuka puasa dalam keadaan menenangkan dan tak payah nak pergi ke tempat sesak untuk membeli juadah, uols boleh lah plan untuk berbuka kat sini. Dengan tema Warisan Lagenda, tahun ni Forest City Golf Resort membawakan aneka juadah kampung kepada tetamu yang datang dari jauh mahupun yang dekat.

Buffet Ramadhan 2021: Warisan Lagenda @ Forest City Golf Hotel, Johor Bahru

Lebih 200 menu menanti uols kat sini, termasuklah Gulai Daging Harimau Menangis, Sup Tulang Merah, Sup Gearbox, Kambing Bakar, Ikan Bakar, Murtabak Daging, Masak Lemak Sotong dengan Belimbing Buluh, Burasak dan Botok-botok, Aneka Ulam-ulaman dengan Sambal Belacan, Aneka Kerabu juga Bubur bagi membuka selera.

Buffet Ramadhan 2021: Warisan Lagenda @ Forest City Golf Hotel, Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2021: Warisan Lagenda @ Forest City Golf Hotel, Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2021: Warisan Lagenda @ Forest City Golf Hotel, Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2021: Warisan Lagenda @ Forest City Golf Hotel, Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2021: Warisan Lagenda @ Forest City Golf Hotel, Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2021: Warisan Lagenda @ Forest City Golf Hotel, Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2021: Warisan Lagenda @ Forest City Golf Hotel, Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2021: Warisan Lagenda @ Forest City Golf Hotel, Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2021: Warisan Lagenda @ Forest City Golf Hotel, Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2021: Warisan Lagenda @ Forest City Golf Hotel, Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2021: Warisan Lagenda @ Forest City Golf Hotel, Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2021: Warisan Lagenda @ Forest City Golf Hotel, Johor Bahru

Haa, nampak enak tak makanan-makanan tu? Bak kata Executive Chef diorang, Chef Huzaidy Samson, diorang ada tiga rotation menu sepanjang Ramadhan ni. Jadi lebih variety gitu, takde la boring asyik menu yang sama aje kan. Ciksun suka Kambing Bakar, Sup Tulang Merah and Masak Lemak Sotong dengan Belimbing Buluh dia, sedappp!

Buffet Ramadhan 2021: Warisan Lagenda @ Forest City Golf Hotel, Johor Bahru

Menariknya, kat sini jugak ada durian fresh dari Muar. Tapi yang ni, uols kena tunggu pukul 8 malam, baru boleh makan ya. Isi perut dengan makanan lain dulu, baru makan durian tau! Mohon bersabar dan kesiankan perut kosong. Hihi. Air kelapa fresh sebiji-sebiji pun ada, memang syok! Tapi air minuman yang lain pun ada juga, banyak sungguh pilihannya termasuk lah Teh Tarik.

Buffet Ramadhan 2021: Warisan Lagenda @ Forest City Golf Hotel, Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2021: Warisan Lagenda @ Forest City Golf Hotel, Johor Bahru

Harga buffet ni adalah RM98nett seorang. Tapiii, untuk early bird promotion, uols boleh beli voucher buffet pada harga RM78nett sahaja bagi seorang dewasa, manakala untuk kanak-kanak berumur bawah 12 tahun dan warga emas, harganya RM50nett seorang yee! Khas untuk frontliners pulak, sebagai menghargai khidmat uols sepanjang musim pandemik COVID-19 ni, uols diberikan harga istimewa RM78nett seorang sepanjang Ramadhan, tak kisah early bird atau beli last minute.

Buffet Ramadhan 2021: Warisan Lagenda @ Forest City Golf Hotel, Johor Bahru

Kalau uols rasa macam jauh, uols boleh jugak stay kat sini tau. Diorang tengah ada promo penginapan bermula dari RM200 semalam bagi superior room termasuk sarapan pagi untuk dua orang. Kalau stay bulan puasa, mungkin sarapan pagi tu jadi sahur la agaknya kan. Forest City Golf Hotel ada 298 buah bilik yang elegan, dengan pakej MICE in case uols nak buat apa-apa majlis. Bilik diorang pulak terbahagi kepada twin and king guest rooms, 3 presidential suites and a family suite.

So, apa tunggu lagi? Boleh book your buffet Ramadhan voucher now!

Buffet Ramadhan 2021: Warisan Lagenda @ Forest City Golf Hotel, Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2021: Warisan Lagenda @ Forest City Golf Hotel, Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2021: Warisan Lagenda @ Forest City Golf Hotel, Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2021: Warisan Lagenda @ Forest City Golf Hotel, Johor Bahru

Warisan Lagenda
Tee-Off Restaurant, Lobby Level

Tarikh: 16 April - 11 Mei 2021
Masa: 6.30 pm - 10.00 pm

Normal rate:
RM98nett per person

Early bird rate:
RM78nett per person

Kids below 12 years old & senior citizen rate:
RM50nett per person

Early Bird Booking Date: 
Sehingga 11 April 2021

Sebarang pertanyaan atau tempahan, hubungi:
+607-535 2288

Post a Comment

10 Comments

  1. apa yg ku nampak ada la, durian, kambing bakar.. sertaaaaaaaa teh tarik. O M G.. Dapnyaaa.

    ReplyDelete
  2. ala takde rezeki nak banjer org2 joho ni hahaha

    ReplyDelete
  3. Makan sini memang santai sungguh, dah macam balik kampung sendiri.. nak makan semua adoo.. macam Kak Seri kata, macam Bazar Ramadhan kannn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak tanya perjalanan ke tempat makan dia mudah ke sebab saya nak bawa ibu yang naik wheelchair

      Delete
  4. Makanan best-best, dekorasi lawa. Banyak juga pengurangan harga RM20 tu. Boleh makan macam-macam makanan sedap :)

    ReplyDelete
  5. Semua nampak best..meriahnya..x sabar nak berbuka kat hotel..harga pun murah tu

    ReplyDelete
  6. ramadhan is coming.
    aduh, kejap je kan masa berlalu.
    kenangan pahit beraya sorang2 thn lepas masih lagi segar di ingatan aida.
    dah nak ke raya sekali lagi.
    dpt ke aida beraya dgn mak abah thn ni, sun?
    aduhai :(

    ReplyDelete
  7. Semua menu tu sedap..
    Lawa hotel dia..

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com