Ticker

6/recent/ticker-posts

Alhamdulillah Untuk Juadah Berbuka 13 Ramadan

Alhamdulillah Untuk Juadah Berbuka 13 Ramadan | Semalam ciksun plan nak masak wrap je untuk berbuka. Dah kena start strict diet balik sebab dari hari Rabu dah berbuka puasa menu berat macam haperr. Tapi dalam pukul 6.30 petang, jiran sebelah bagi ni.

Alhamdulillah Untuk Juadah Berbuka 13 Ramadan

Nasi minyak, empat bungkus. Ada kenduri untuk cucu katanya. Ciksun dengan Ibah je kat rumah. Yang lain berbuka kat luar dan ada yang balik kampung. Alhamdulillah, tak jadi buat wrap. Syukur atas rezeki yang dikongsi bersama. Ibah pun bawak balik kuih-muih, itu pun parents bagi katanya dekat sekolah.

Tahun ni rasa macam paling murah rezeki berbuka. Pagi tadi pun sahur lagi sebungkus nasi minyak ni. Sayang pulak kalau tak dimakan. Daging dia tu sedap, lembut dan lerai aje dari tulang. Agaknya dimasak lama atau guna pressure cooker, ek?

Hari ni nak berbuka apa pulak ek?

Post a Comment

10 Comments

  1. nasi minyak mengingatkan nasi beriani yang restaurant cancel tu ha.Adududu
    Rezeki sungguh tu dapat nasi minyak.Alhamdulillah..nak tunggu kenduri kahwin, musim covid ni susah nak attend kenduri.

    ReplyDelete
  2. alhamdulilah murah rezeki ciksun thn ni ye...
    alamakk kita dah lama x makan nasi minyak ni...
    teringin pun ada gak tp nnt la tunggu raya je hahaha

    ReplyDelete
  3. alahaii sedapnyaa.. lama lagi berbuka ni huhu

    ReplyDelete
  4. Syukur sedap nampaknya hidangan tu semua

    ReplyDelete
  5. hehehe rezeki jangan ditolak ye dakkk CikSun..
    orang bagi kita amekkk hehe..

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com