Welcome April!

Welcome April! | Uik, dah post entri pertama tengahari tadi, tapi ciksun lupa nak update entri menyambut bulan April. Takde lah wajib pun, tapi demi memperbanyak entri kat blog ni, ciksun mengharuskan diri sendiri untuk update. Haha!

Bulan April tahun ni antara bulan yang penting bagi umat Islam di seluruh dunia. Pertengahan April ni, anak bulan Ramadhan akan memunculkan dirinya. Berpuasalah sekalian umat Islam selama sebulan hingga pertengahan bulan Mei 2021.

PKPB pun bersambung lagi sehingga pertengahan April. Bazar Ramadhan? Wallahua'lam, macam mana rupanya nanti, kita tunggu dan lihat. Rentas negeri untuk raya pun belum tahu boleh ke tak, KKM akan update dari masa ke semasa, bergantung kepada kes baru dari hari ke hari.

Welcome April!

"See good in all things."

Buat semua,
walau apa pun yang datang dalam hari-hari uols,
sama ada ia sesuatu yang baik atau buruk,
semoga ada hikmah di sebalik semuanya.

Setiap yang berlaku adalah ketetapan dari azali,
kita merancang, Allah juga merancang,
dan sebaik-baik rancangan,
adalah rancangan Allah.

Kalau belum dapat apa yang kita nak sekarang,
ada sesuatu yang Allah susun untuk kita,
suatu hari nanti ia akan datang kepada kita.

Doa yang baik-baik 💖

8 comments:

  1. rasa mcm baru semalam new year eh dah bulan 4 hahaha

    ReplyDelete
  2. Sekejap jer kan...cepat betul masa berlalu...

    ReplyDelete
  3. Hihi..terlupa tu faham :)
    Semoga seterusnya akan baik baik sahaja. Aaminn...

    ReplyDelete
  4. Betul, demi memperbanyak entri di blog, jadi harus update jugak hahaha.
    Tapi sekejap betul masa berlalu. Dah bulan april dah.

    ReplyDelete
  5. Jaman wak budak2 dulu memang tungu2 01 April
    Dia orang sambut 'April Fool'

    ReplyDelete
  6. Dah msk april kan... So selm menyambut puasa

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com